Bugslife Cookies - Dayang Deno

5.1.13

Bugslife Cookies


resipi senang
budak kecik pun bleh buat

okeh.. jom!!!


BAHAN-BAHAN


SATU
korang patahkan biskut atau potong ngan pisau.. lepas tu korang letak atas keju...


DUA
korang letakkan tuna untuk jadi kepala, letak tuna di tengah untuk jadi badan.. kemudian korang potong keju dengan menggunakan pisau bahagian tepi .. ini untuk mendapatkan bentuk bug


TIGA
 bila dah potong bahagian tepi tu.. korang alihkan lebihan keju tu.. haaa... nampak kan dah jadi bentuk bug? kemudian korang letakkan kismis hitam di kepala(tuna) untuk jadi mata


okeh.. macam tu je.. korang ulang step tu.. buat banyak-banyak, jadi comel :)





p/s: senang.. biskut makan bersama tuna.. keju dan kismis deno makan macam tu je..  ^^


11 comments:

  1. comel je..nanti sayang nak makan plak. hihi

    ReplyDelete
  2. amboi kreatif sgt ler nie........

    ReplyDelete
  3. Ini komen tak berkaitan dengan post anda. Berkenaan dengan komen anda pada blog JR tentang cara menhafal Quran dengan mudah. Caranya sangat sukar untuk dirungkaikan kerana tiada jalan mudah.

    Sedikit perkongsian secara permukaan: 1. Kena jaga pemakanan. 2. Harus dibuat secara berterusan. 3. Perlu ada keazaman yang kuat dan tahap intelektual yang tinggi. 4. Perlu ada guru.

    Begitu sedikit sebanyak keadaannya. TQ.

    ReplyDelete
  4. haha..tp part paling susah time nk bhgikan due...tapi potong x same ..

    ReplyDelete
  5. wahh comel sangat ! :D
    suka makan tuna . fuhh childhood munirah tuuu :D

    ReplyDelete
  6. pergh..comel ;)

    jemput join giveaway yg reena sdng anjurkan..hadiah gempak :)

    http://shazreena-reena.blogspot.com/2013/01/new-year-giveaway-by-shazreena-shukri.html

    ReplyDelete
  7. ok, comel sangat bug cookies ni, brp banyak deno boleh makan ni ??

    ReplyDelete
  8. weeeeheheee sweetnya nanti bila jadi baby sitter nak bagi dorang makan ni lah mestii bebudak tu suke hehehe

    ReplyDelete