Berita Gembira Di Hospital - Dayang Deno

9.3.13

Berita Gembira Di Hospital

Gembira sampai rasa nak lompat-lompat depan doktor masa tu juga!


taip ni pun dah senyum meleret dah ni.... hehehe^^

semalam kan deno jumpa doktor... for the first time sejak deno ada SLE, result darah semua okey! rasa macam tak percaya!^^

biasanya ada sahaja yang doktor tak puas hati tentang result darah deno, tapi semalam semuanya baik... dan yang paling buat deno gembira ubat steroid (prednisolone) telah dikurangkan kepada sebiji... suka sangat-sangat! steroid tu banyak bad effect, first time turun kepada sebiji.

ubat prazosin dan apo-pravastatin pula dah stop! alhamdulillah... syukur sangat-sangat dengan perkembangan kali ini.. mr. SLE a.k.a bestfriend not forever deno tu masih tidur.. harap-harap "dia" tak bangun dah.... insyaallah...

*sekarang cuma perlu makan 22 biji ubat sehari... alhamdulillah dah berkurang ubat deno :)


p/s: alhamdulillah... walaupun SLE belum ada ubat yang boleh menyembuhkannya, deno berharap semoga kesihatan yang baik ini berkekalan sampai bila-bila.. terima kasih pada semua yang sentiasa support dan doakan deno... :')


32 comments:

  1. Moga segera sembuh dan bersabar sentiasa ats dugaan Allah ini ^_^

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..semoga semakin sihat :)

    ReplyDelete
  3. woww.... syukur alhamdulillah... take care ya deno..

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah... Deno jaga diri elok-elok... Jgn skip mkn ubat eh ;)

    ReplyDelete
  5. kena percaya kadang2 keajaiban dalam perubatan juga boleh terjadi..mungkin di masa depan ada ubatnya :)

    ReplyDelete
  6. alhamdullilah.. ini memang mengembirakan. tahniah deno.. happy for you.. =) tiada apa yang lebih mengembirakan melainkan Allah masih mengizinkan kita.

    jom kita belanja awk biskut. hehehe.

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah dear.. akak pun turut gembira dik. Semangat adik kuat!

    ReplyDelete
  8. Insya-Allah, semoga kak Deno sentiasa sihat dan semoga SLE tu berambus jauh-jauh. hehehe

    btw, banyaknya ubat kena telan =.='

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah :)) saya doakan 'best friend not forever' deno tuh tak bangun-2 lagi :3

    ReplyDelete
  10. wah... semoga SLE tu tak bangun-bangun & terus K.O. hikhik.
    bagi Bieha 22 biji still banyak. Papepun, teruskan berjuang melawan SLE!

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah..semoga sentiasa sihat dan bersemangat!

    ReplyDelete
  12. akak pernah makan ubat tu dulu..
    tapi akak punya kurang by weeks 2 biji..
    mula ngan 16-14-12-10-8 dan setrusnya smpai habis.. then g chek up dah ok stop..

    ubat tu pahit nak mampos. akak jahat slalu buang 2,3 biji dalam singki.. efeect dia.. jd debab lew hahaha..

    ReplyDelete
  13. yeayyyyy tahniahhh.. berita yg sangat menggembirakan.. alhamdullilah

    ReplyDelete
  14. well done deno..i`am proud of u

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah...
    Satu perkembangan yg baik..:)

    Harap2 SLE tu bangun lagi dah..:D

    ReplyDelete
  16. salam sis deno . hehe stay strong okay :) . dulu arwah mama i pun ade SLE jugak . keluar masuk wad mcm keluar masuk rumah sendiri . but dia bertahan setahun lebih je lepas disahkan menghidap SLE . :(

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah! Tahniah. Happy saya baca. InsyaAllah, Allah akan sentiasa melindungi Dayang. Fighting!

    ReplyDelete
  18. subhanallah deno.. syukur alhamdulillah.. kuatkan semangat ok.. :) syg deno.. ^_^

    ReplyDelete
  19. semoga deno akan bertambah sihat dari hari ke hari.. In Shaa Allah..

    ReplyDelete
  20. 22 biji?..
    harap tabah selalu.. :)

    ReplyDelete
  21. alhamdulillah Deno..kita senasib..ape yg penting hidup kene truskan, kuat semangat, think +ve...isyaallah.. truskan brdoa n kita kene ingat kita adalah insan yg terpilih tuk lalui ujian ini..sbb Allah sygkan kita :)

    ReplyDelete
  22. Semoga bertambah sihat dari hari ke hari dan tabah selalu ;D

    ReplyDelete
  23. Alhamdulillah... Moga berkekalan sihat ...

    ReplyDelete
  24. Alhamdulillah, moga terus bertambah sihat ye deno. Pasni kena maintain la spya terus ok camni =)

    ReplyDelete
  25. Alhamdulillah..harap deno sentiasa sihat..

    ReplyDelete
  26. alhamdulillah...... lega mendengarnya.....

    ReplyDelete
  27. alhamdulillah deno..tke cre yourself..biar bagi kurg lagi ok..

    ReplyDelete
  28. alhamdulillah..moga deno cepat sembuh...

    ReplyDelete
  29. alhamdulillah..semoga cpt semuh n abg sle tu x bgn2 lg,k.. :)

    ReplyDelete
  30. assalamualaikum adik deno.. sis plak baru diagnosis SLE. 6Mac yg lalu.. tahniah adik. sis plak esok first appoinment ngan pakar.. takutnya...

    ReplyDelete
  31. assalamualaikum adik deno.. sis plak baru diagnosis SLE. 6Mac yg lalu.. tahniah adik. sis plak esok first appoinment ngan pakar.. takutnya...

    ReplyDelete