Jika Takut - Dayang Deno

14.3.13

Jika Takut

Kena cucuk memang sakit!

siapa suka kan..? deno pun tak suka sebab ianya memang sakit!


lebih lebih lagi semasa doktor nak masukkan branula.. paling sakit!

deno ada satu nasihat jika korang takut apabila nak kena cucuk... better korang jangan tengok semasa doktor atau nurse nak cucuk, tengok tempat lain.. nurse pernah nasihat deno supaya jangan tengok sebab ianya kan membuatkan kita makin takut dan berdebar-debar...

bila dah macam tu, nanti kita stress, urat darah pun tegang.. mula la bila cucuk darah tak keluar.. jadi, jangan tengok ya..? hehe


*deno pula mesti tengok bila kena cucuk sebab deno tak puas kalau tak tengok.. hehe..  ^_^



p/s: senang cerita pejam mata.. hihi^_^


17 comments:

  1. Tips tu memang berguna , tapi Faie suka tengok muka nurse yg comel . . Hahahaha :D

    ReplyDelete
  2. akak takut jugak tapi akak tengok..heheh..akak takut bukan sebab takut sakit tapi takut nurse silap cocok..kalau nurse cucuk adik pun akak tengok,nak pastikan nurse tu berhati2..

    ReplyDelete
  3. mmg sakit,, zam pnh rs.. dh lh zam tk leh tgk darah

    ReplyDelete
  4. betul tu deno!akak pun tak suke bile patient tgk kite time nak amik darah...nnt patient takut lain pulak ceritenye...risau kot tak jadi ambik darah sebab patient ketakutan tgk jarum&darah....hehe:)

    ReplyDelete
  5. hana suka tengok org kena cucuk. hehe kalau tengok diri sendiri cucuk xpernah lagi :P

    ReplyDelete
  6. masa zaman sekolah dulu, nurse pandai. masa nak cucuk tu dia borak2 dengan FD. borak2 tu terus siap. tak perasan dah kena cucuk. hee :D

    ReplyDelete
  7. MV kalau ambil darah main cuuk mcm ni tak rasa sakit tap kalau main cucuk kat jari mak ai..sakit

    ReplyDelete
  8. thun depan , bila saya darjah 6 , kena cucuk . nak pakai tips nii ^^

    ReplyDelete
  9. akak kalau cucuk memang tak tengok pun...

    ReplyDelete
  10. Tak pernah lagi kena cucuk.. ;D

    ReplyDelete
  11. dh biasa kena cucuk...so x ada la takut sgt...tp masa cucuk tu...mesti tengok...

    ReplyDelete
  12. MASA CHECK DARAH, BILA NURSE NAK CUCUK JARI TAKLAH TAKUT, TAPI GERUN JE..

    ReplyDelete
  13. tak sanggup nak tgk...nyeri....

    ReplyDelete
  14. klu akk pun sm mesti toleh tmpt lain,sbb berdebar2 je kalau nmpk jarum tu huhu..

    #smpi skrg ni klu tmn ank2 gi check up klu ada libatkan injection mmg srh husbd yg masuk tmn diorg he3...

    ReplyDelete
  15. tak suka kena cucuk..selalu tengok tempat lain bila kena cucuk >.<

    ReplyDelete
  16. hahaha tau xpe..akk pun kalo kne cucuk akk pndg tmpat lain

    ReplyDelete