Nasib Baik Tak Masuk Wad... - Dayang Deno

8.3.13

Nasib Baik Tak Masuk Wad...

Di hospital tadi...

lepas daftar, deno terus masuk bilik CAPD.. kakna (nurse) dah ceramah pada seorang patient sebab cara dia dressing salah dan banyak lupa cara dressing yang betul...

nasib baik dia tak masuk wad... kakna cakap kalau buat tak betul, mesti masuk wad sebab perlu training untuk dressing.... haaaa... sebab tu penting buat dressing dengan betul! 

deno? macam biasa, clean and clear... hehehh..^^



p/s: hari ini hari yang sangat kelam-kabut dan penat... semua komen korang deno belum publish, esok barulah boleh terjah satu-satu... oh ya!nanti deno share dengan korang cerita di hospital tadi ya...? okeh, selamat malam!^^


16 comments:

  1. bagus deno sentiasa amalkan kebersihan.... :)

    ReplyDelete
  2. cara dressing boleh lupa ? fuhh dahsyat

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah..deno jga kesihatan tau! xmo sedey2.. semua org syg deno :)

    ReplyDelete
  4. Jalan sini..lama tak blogwalking.. follow u back.. :)

    ReplyDelete
  5. selamat siang deno..akak dtg pukul 1...hehe...

    ReplyDelete
  6. Risau kalau kes macam ni kan..

    Apapun moga dipermudahkan urusan Deno ye

    ReplyDelete
  7. Hai ..camne la leh lupe nurse..lupa ke tak tau

    ReplyDelete
  8. deno pernah kena marah dengan nurse tak>??

    ReplyDelete
  9. @Myra Jay : terima kasih M :)

    @Nieyxzha Hassan: ada patient tu... dia dressing tp caranya banyak salah.. memang dia banyak lupa step dan cara yg betul..

    @diana: setakat ni belum pernah lagi.. biasanya deno doktor je ceramah deno sbb HB low la, BP tinggi la... hehe

    ReplyDelete
  10. @izan mama mia : slmt ptg akak^^

    @Noor Atikah Ramli : ^_^

    ReplyDelete
  11. @Amin A. R : alhamdulillah :)

    @Aireyn Ashra ツ: dia tak lupa dressing, dia lupa cara yang betul..

    @zaza nizam : insyaallah... terima kasih ya... :)

    @Sarkastik : terima kasih folo sy... folo u back^^

    ReplyDelete
  12. takut nak g sepital apatah lagi masuk wad

    ReplyDelete
  13. Eh patient eh..huhu..akak trsalah baca..ingat nurse yg lupa..kalau nurse tu..xtaula kalau tak tau kan..

    ReplyDelete
  14. deno kena blajar selalu.... kalau dah pandai...boleh share dgn semua.....

    ReplyDelete
  15. xleh smbil lewa wat bnde2 ni..keshtn tu penting

    ReplyDelete