Pil Cutter

Pill Cutter

March 21, 2013,21 Comments

Ada ubat yang doktor baru kurangkan dos

Ubat Micardis, Deno jadi lenguh badan bila makan sebiji.. jadi dos dikurangkan ke separuh.. terus ajak ma pergi beli pill cutter!


cara pill cutter berfungsi:

*kalau korang ada ubat yang perlu makan separuh, jangan gigit sebab nanti pil akan pecah dan tak sama.. tak jadi betul2 separuh.. jadi, potonglah dengan menggunakan pill cutter ya.. :)



p/s: boleh dapatkan pill cutter di farmasi ^_^


You Might Also Like

21 comments:

  1. dulu kan tak tau pun wujud mende alah ni... pas kerja kat clinic baru tau rupernye ada mende alah ni..huhu

    itula doc suka bagi ubat makan setengah2..susah tau

    ~ kalau kat clinic..dia dah potong siap :)

    ReplyDelete
  2. wah...bleyh syorkan pada patient ni,tq deno,,perkongsian yang menarik,,first time nmpk,,,,pill cutter,,,=)

    ReplyDelete
  3. bagus. tak yah la susah2 nak pecahkan dua. blh sis beli untuk ayh sis nnt.

    ReplyDelete
  4. owh
    1st time tgok
    selalu pakai gunting je
    hehe

    ReplyDelete
  5. besar juga pili cutter tu.. ubatnya kecik.. huhu pakai pisau ja xleh ka..

    ReplyDelete
  6. baru akak tau ader menda alah ni...nanti bolah la beli kat mak mentua akak...

    ReplyDelete
  7. O,RUPANYA ADA PIL CUTTER..BARU TAU..
    TQ DENO

    ReplyDelete
  8. lompat-lompat...

    ooo pil citter ke...igt kn aper lah tadi,bentuk pun mcm keranda jer...errr xde patern lain ke yg dorang boleh buat?uhuk uhuk

    semoga cepat sembuh yer deno :)

    smile smile :)

    ReplyDelete
  9. bat5u tau ada jugak alat gini..:)

    ReplyDelete
  10. pestime tau ni ada pill cutter. ni la kan dasar tak ambik tau .

    ReplyDelete
  11. senang la lpas nie nk makan ubat.. :) rajin2 makan ubat deno

    ReplyDelete
  12. kalau dapat kat Hanis, semua benda nak di'cutter'nyer..hahaha..deno mcm tu jgak ea ..

    ReplyDelete
  13. baru remy tahu ada pil cutter.....

    ReplyDelete
  14. wah ade eh alat ni? amne beli? mak fatin makan ubat pon kene potong ubat tu

    ReplyDelete
  15. eh, ada ea benda ni. hehehe, baru tahu. :P

    ReplyDelete