Pill Cutter

Ada ubat yang doktor baru kurangkan dos

ubat Micardis
deno jadi lenguh badan bila makan sebiji.. jadi dos dikurangkan ke separuh.. terus ajak ma pergi beli pill cutter!


cara pill cutter berfungsi:

*kalau korang ada ubat yang perlu makan separuh, jangan gigit sebab nanti pil akan pecah dan tak sama.. tak jadi betul2 separuh.. jadi, potonglah dengan menggunakan pill cutter ya.. :)



p/s: boleh dapatkan pill cutter di farmasi ^_^


Previous
Next Post »

21 SLE Supporters :)

Click here for SLE Supporters :)
March 21, 2013 at 3:35 AM ×

dulu kan tak tau pun wujud mende alah ni... pas kerja kat clinic baru tau rupernye ada mende alah ni..huhu

itula doc suka bagi ubat makan setengah2..susah tau

~ kalau kat clinic..dia dah potong siap :)

Balas
avatar
admin
March 21, 2013 at 8:10 AM ×

wah...bleyh syorkan pada patient ni,tq deno,,perkongsian yang menarik,,first time nmpk,,,,pill cutter,,,=)

Balas
avatar
admin
March 21, 2013 at 9:17 AM ×

bagus. tak yah la susah2 nak pecahkan dua. blh sis beli untuk ayh sis nnt.

Balas
avatar
admin
cci
March 21, 2013 at 11:07 AM ×

sangat mudah.. eheh

Balas
avatar
admin
March 21, 2013 at 11:19 AM ×

owh
1st time tgok
selalu pakai gunting je
hehe

Balas
avatar
admin
March 21, 2013 at 11:30 AM ×

besar juga pili cutter tu.. ubatnya kecik.. huhu pakai pisau ja xleh ka..

Balas
avatar
admin
March 21, 2013 at 11:39 AM ×

baru akak tau ader menda alah ni...nanti bolah la beli kat mak mentua akak...

Balas
avatar
admin
March 21, 2013 at 12:09 PM ×

O,RUPANYA ADA PIL CUTTER..BARU TAU..
TQ DENO

Balas
avatar
admin
March 21, 2013 at 12:28 PM ×

oh biasa guna pisau jer...hehe

Balas
avatar
admin
March 21, 2013 at 1:02 PM ×

lompat-lompat...

ooo pil citter ke...igt kn aper lah tadi,bentuk pun mcm keranda jer...errr xde patern lain ke yg dorang boleh buat?uhuk uhuk

semoga cepat sembuh yer deno :)

smile smile :)

Balas
avatar
admin
March 21, 2013 at 1:51 PM ×

bat5u tau ada jugak alat gini..:)

Balas
avatar
admin
March 21, 2013 at 3:37 PM ×

pestime tau ni ada pill cutter. ni la kan dasar tak ambik tau .

Balas
avatar
admin
March 21, 2013 at 4:06 PM ×

senang la lpas nie nk makan ubat.. :) rajin2 makan ubat deno

Balas
avatar
admin
March 21, 2013 at 4:44 PM ×

kalau dapat kat Hanis, semua benda nak di'cutter'nyer..hahaha..deno mcm tu jgak ea ..

Balas
avatar
admin
March 21, 2013 at 5:35 PM ×

baru remy tahu ada pil cutter.....

Balas
avatar
admin
March 21, 2013 at 11:14 PM ×

wah ade eh alat ni? amne beli? mak fatin makan ubat pon kene potong ubat tu

Balas
avatar
admin
March 23, 2013 at 12:15 AM ×

eh, ada ea benda ni. hehehe, baru tahu. :P

Balas
avatar
admin
March 26, 2013 at 11:40 PM ×

Kak deno , pill cutter kite same :)

Balas
avatar
admin
March 26, 2013 at 11:41 PM ×

Kak deno , pill cutter kite same :)

Balas
avatar
admin
Thanks for your comment