Tak Suka Cucuk Keluar Masuk - Dayang Deno

3.3.13

Tak Suka Cucuk Keluar Masuk

Deno paling tak suka

tak suka kena cucuk keluar masuk!

deno rela kena cucuk banyak kali daripada kena macam ni..
tadi kena cucuk keluar masuk! *pandai-pandai je deno letak nama nih! hehe^^

jarum masuk dalam lengan... pastu darah tak keluar.. nurse tarik sikit jarum, gerakkan jarum ke kiri.. darah tak keluar juga, nur tukar position lagi.. dalam sikit dia masukkan jarum, dah tak tahan ni, sakit!

nurse dalamkan sikit jarum, akhirnya keluar juga darah ikut butterfly needle tuh! lega!



p/s: tadi banyak juga nurne ambil darah, 18ml untuk 7 botol.. urat tadi halus


15 comments:

  1. Menakutkan jarum masuk dalam lengan..

    ReplyDelete
  2. ngerinya bila kena inject. hmm.. last kena inject aritu masa bersalinkan faqih ^ ^

    ReplyDelete
  3. Deno kuat yer!!! You can do it!

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum..Samalah dgn kita,kita pun tak suka kene cucuk mcm tu..Nnti terasa mcm dia tercucuk kt tulang tauuu! Huuuhhuhu..SAKIT sgt.. :'(

    ReplyDelete
  5. saya cukup tak suka diambil darah macam ni.....kalau kena dengan orang yang tak mahir, memang lebam la lengan kita....

    ReplyDelete
  6. saya cukup tak suka diambil darah begini...lebam lengan kita dibuatnya kalau orang tu tak pandai...

    ReplyDelete
  7. cucuk keluar masuk? nurse tu baru bljar cucuk kot,hahaha

    ReplyDelete
  8. @Choi•Minhoヅ™ : memang sgt sakit! tak suka kalau kena cucuk dalam2 mcm ni

    ReplyDelete
  9. @Sally Yatiey : memang scary tapi nak buat mcm mana kan, aktiviti rutin setiap bulan... huhu^^

    ReplyDelete
  10. @Nurul Faiz : deno dah biasa tapi ngeri jugak! hehe

    ReplyDelete
  11. @eyka : memang sakit! tapi cucuk nak masukkan branula lagi sakit sebab jarum die besar!

    ReplyDelete
  12. @Amin A. R : ha'ah.. kalau kena cucuk 4-5 kali, lebam biru hijaun habis!

    ReplyDelete
  13. Smalh.dulu pernah kn cucuk smpai 7 8 kali sbb darah tak keluar. Doct yang cucuk tu siap pusing2 jarum tu... hanya Allah yang tahu.. kta smpai dh nk kluar air mta.

    ReplyDelete