Butterfly Needle - Dayang Deno

13.4.13

Butterfly Needle

Deno suka butterfly needle!

bukan suka dicucuk, tapi bila buat blood test mesti guna butterfly needle nih^^





butterfly needle lebih halus berbanding needle yang biasa.. sebab itulah nurse guna butterfly needle ni semasa buat blood test.. lebih2 lagi, deno pula SLE patient, urat semua halus! ish3...

kalau guna needle biasa tu..... peratus darah tak keluar agak tinggi.. mesti deno kena cucuk banyak kali sampai naik  lebam lengan sebab darah tak keluar...

rekod paling banyak kena cucuk ialah 7 kali semasa nak pasang branula.. sakit3!


p/s: butterfly the symbol of SLE.... ^^


17 comments:

  1. 1st time tahu tentang butterfly needle ni ;) sakit tu kalau kena cucuk 7kali..

    ReplyDelete
  2. Bentuk butterfly memang cantik , bila kena cucuk . Sakit tuhhhhh . Kesian akak .

    ReplyDelete
  3. yeay sepp sikit.. kita sama suka butterfly needle :D
    kalau tak pakai jarum ni memang susah kan, paling takleh lupa kena cucuk 10 kali sbb tak jumpa urat.. bila ada blood test je cepat2 mintak nak pakai needle apa, hihi..

    ReplyDelete
  4. hehehe :D rasa comel aje jarum tu :) bentuk mmg cam butterfly

    ReplyDelete
  5. penah merasa...

    kena cucuk byk kali ngn nurse praktikal...last2 bg nurse senior gak yg wat..

    ReplyDelete
  6. No matter how beautiful that made that looks like, it's still making children shivering when they see that.

    ReplyDelete
  7. mesti sakitkan.. semoga deno kuat. In Shaa Allah. nina hnya boleh brdoa :)

    ReplyDelete
  8. erk =.= saya takut jarum. tapi nasib baik yang ni nampak comel and kecik. kalau tak, dah lama menjerit. =.='

    ReplyDelete
  9. Kalau dah smpai 7 kali tu.. Haish.. Sabar ja la.. Tenung butterfly tu lama2..

    ReplyDelete
  10. biasanya jika guna needle yg paling halus, darah mengalir perlahan, lambat sikit..

    ReplyDelete
  11. nampak comel ajee butterfly needle tuh ^.^ haha

    ReplyDelete
  12. dah macam jet pejuang plak jarum ni. :D

    ReplyDelete
  13. Haduiiii akak tengok jarum pun dah rasa Ngeri ni..hu hu..tak menahan betul la

    ReplyDelete
  14. aduh.. bertahan ye deno.. insha allah.. mn tau kuasa allah swt deno akan sembuh...

    ReplyDelete
  15. huh!!!seksa kene jarum nak kuar darah tuh...dulu pernah tengok...kalau dah abes tangan x leh cr urat dye cari kat kaki plak...ngeri jer!!!

    ReplyDelete