Deno Jadi Nurse? - Dayang Deno

11.4.13

Deno Jadi Nurse?

Rasa seperti nurse pula.. hehe..^^


selepas siap urusan tukar tenckhoff tu kan... kakwan dan kakcik (nurse) cepat2 nak siapkan ubat untuk patient yang kena peritonaitis (jangkitan kuman) pada tiub tenckhoff... ramai patient yang masuk wad...

kakcik kelam kabut nak masukkan ubat dalam air dialisate.. sebabnya dah lewat, patient dah ramai sampai dari wad, tiba-tiba deno diminta bantu masukkan ubat tu.. erk, terketar-ketar tangan.. dengan jarum lagi.. kena masukkkan hiperin dan fortam .. terasa seperti nurse pula!^^

nasib baik tak perlu tolong cucuk ubat pada branula untuk patient.. haha ~


p/s: seronok juga!^^



7 comments:

  1. hahaa . sekali sekala jadi nurse , takdak salahnya :p

    ReplyDelete
  2. Wah bestnya ada pengalaman mcm tu.. takpe, orang mcm kita kalau boleh nak jadi lebih dari pesakit (nurse, doctor) kan? rasa seronok sgt bila dapat tolong orang.. ;)

    ReplyDelete
  3. wahhh, best nya. Dpt feeling2 jd nurse. hehe

    ReplyDelete
  4. dapat juga bantu orang lain.dapat pahala..hehe :)

    ReplyDelete