Fuu ~ - Dayang Deno

24.4.13

Fuu ~

Akhirnya......

demam juga.. pagi tadi dah mula pening2
rasa macam nak pitam...


mula-mula batuk.... then selesema.. then demam...

yang paling teruk selesema.. syik bersin je.. sakit hidung, pedih... tadi bersin 8 kali non stop! bergulung-gulung tisu habis.. dengan batuk lagi...

sekarang batuk macam dah kurang lepas telan cecair WOODS' .. plan jalan-jalan pun terpkasa dibatalkan.. esok dah nak balik... hwaaa :p


p/s: demam lagi.. baru lepas makan penadol... haaachooom!!! korang.... ada petua tak nak hilangkan selesema nih.. hadoiiii... teruk benar selesema nih, tak pernah macam nih ..




18 comments:

  1. Alahai kesian akak.. :(
    get well soon ye, iha pun taktau apa petua yg sesuai utk hilangkan selsema.. yg selalu iha amalkan rehat yg cukup lepas makan piriton..

    ReplyDelete
  2. nk bg petua sy pon kurang tau..tp sy nk doakan deno cepat2 sehat! amin

    ReplyDelete
  3. MAKAN UBAT DAN JAGA DIRI YE..

    ReplyDelete
  4. mmg x selesa kalau selesema.cuba deno mta mak sapukan kunyit hdp kt batang hidung,buat dlm 2 kali je ke,mmg sdkt kuning tp cpt krg selesema tu :)

    ReplyDelete
  5. sis kesiannya demam selsema... sabar ye. semoga Allah sembuhkan sis daripada demam tu :) get well soon dear sister

    ReplyDelete
  6. alahai ciannya deno... get well soon dear... ;)

    ReplyDelete
  7. Xde petua. Tp, dulu mak kasi makan madu. Cepat sembuh...

    ReplyDelete
  8. jaga diri Kak Deno :) sabar tau.. jangan buat kerja banyak sangat.. terliur tengok Wood's tu.. Hana dah seminggu lebih sakit tekak ngan batuk :) take care

    ReplyDelete
  9. cian deno
    semoga cepat sembuh ye :)

    #patutla ada org tu g hasyum2 kat belog cik kumbang...haaa sebarkan virus kat blog cik kumbang ye,hoho~ :p

    ReplyDelete
  10. sama lah dgn abg remy.... hidung nie dah kembang sangat rasanya.......he3

    ReplyDelete
  11. salam

    elak kan cuaca sejuk ye cayang

    semoga cepat semboh...amin

    ReplyDelete
  12. Get well soon adik. Siannye dia.selsema ni buka mata pun x larat

    ReplyDelete
  13. sebelum tidur basuh hidung 3 kali..kta buat mcm tu..tapi tak tahu la bkesan ke idak kat deno.huhu

    ReplyDelete