Mengapa Perlu Ada Nombor? - Dayang Deno

13.4.13

Mengapa Perlu Ada Nombor?

Blogger Templete HTML telah berubah..

Hana ada bertanya pada deno fungsi nombor pada setiap baris di luar kotak kod HTML 

setiap baris ada nombor

pada pandangan deno, dengan adanya baris nombor.. lebih mudah untuk kita mengedit kod-kod yang ada.. sebabnya kita boleh refer nombor-nombor tersebut.. sebelum ini, deno terpaksa mencari kembali kod yang mula-mula deno jumpa setelah deno scroll ke kod lain...

tetapi, dengan adanya nombor2 pada setiap baris, deno hanya perlu mencari nombor.. hanya scroll sikit dan jumpa kod mengikut baris nombor yang telah deno ingat nombornya....

syntax coding pun diwarnakan.. kurang sikit peningnya bila mencari kod ^_^


p/s: banyak yang perlu deno belajar lagi.. :)


10 comments:

  1. baru perasan dah tukar. hehehe, dah lama tak tengok coding :P

    ReplyDelete
  2. Oh that's a bit handy, not that im going to edit my html myself xD
    Nanti jadi tikus baiki labu pula

    ReplyDelete
  3. nice deno....abg remy buta IT sikit...lambat nak faham.....

    ReplyDelete
  4. Sekarang nampak lebih mudah dan kemas ;)

    ReplyDelete
  5. MMg mudah.. cuma kena belajar lebih details lagi.. :)

    ReplyDelete
  6. tapi aku still tak tahu macam mana nak edit kod html ni. wuwuwuwuwuw. Mohon ajar aku.. =)

    ReplyDelete
  7. yup!
    nombor tu memudahkan kita :)

    ReplyDelete
  8. lepas ditukar ,kita terus tak pandang dah template coding tu..huhu..

    ReplyDelete
  9. hoho..
    Bce entry ni trus bukak layout.
    Tak sangka dah berubah!!
    Tulah dah lama tak edit blog sendiri..hehe..

    ReplyDelete
  10. owh, xpayah la cari code yang kita edit2 tu kan. ingt no ja. faham2.. tq Deno.

    ReplyDelete