Rasa Lebih Senang Dengan Templete Baru Blogger^^ - Dayang Deno

12.4.13

Rasa Lebih Senang Dengan Templete Baru Blogger^^

Tadi deno tukar menu tab..

cuba lihat sebelah kiri, ada kan?
ikut tutor tapi tutor tu yang templete lama...
templete blogger sekarang baru.. ada nombor dan warna-warni!
jadi, merangkak-rangkak juga cari kod..


tapi bila dah faham rasa senang pula..

sebabnya ada susunan nombor ikut barisan.. boleh "search" macam dulu juga, cuma perlu buat dalam kotak dia.. bila kita preview terus ada di situ, tak perlu open new tab.. lepas tu kan, kalau ada kesalahan di mana-mana, terus dia beritahu di mana dan barisan nombor berapa.. senang nak cari!

tadi selepas deno dah tahu di mana kod tu, deno hafal nombor pada barisan kod..  mula-mula edit pada "body" deno ingat kod di barisan nombor 2170.. lepas tu deno ke barisan nombor 698 pula yang deno dah ingat untuk ke "skin".. senang sebab ianya ikut barisan yang dah ada... hihi^^



p/s: mula-mula tadi rasa geram juga sebab pening.. bila dah faham rasa senang pula.. btw, korang rasa?^^


30 comments:

  1. baru jer paly post pasal ni tadi, hehehe

    http://www.paly.my/2013/04/habis-rosak-template-aku.html

    ReplyDelete
  2. akak suka deno punya blog nampak kemas dan cantikkkk :)

    ReplyDelete
  3. wooww..ye lh...sy bru cek ni...

    ReplyDelete
  4. Akak tak pandai lah nak main dengan kod2 tu semua deno...:(

    ReplyDelete
  5. ada nombor baris memang senang. dan syntax coding pun diwarnakan...

    ReplyDelete
  6. bljr coding pun terkial-kial jugak nk cari kod.. huhu
    tp bila dh faham memang senang kan

    ReplyDelete
  7. akak belum cuba..tapi benda baru cam ni mmg pening laa memula tuu

    ReplyDelete
  8. yup..akak pown rasa lebih mudah.
    paling penting xserabut sgt mata memandang

    ReplyDelete
  9. Mula2 tengok macam blur sikit, tapi bila dah faham, nampak lebih mudah ;D

    ReplyDelete
  10. erkk .. kite rasa susah plak dgn template baru ni. t___t

    ReplyDelete
  11. sop pun mula2 pening bila guna format cam tu
    rasa sempit jer
    dr segi kod html semua sama :)
    skrg dah mula biasa juag :)

    ReplyDelete
  12. adeh...senang ke?? nampak macam lagi susah je tu??adeh..

    ReplyDelete
  13. akak tak boleh terima lg ne.. deno bt tutor cikit terang dngan lebih nyata

    ReplyDelete
  14. senang tapi memeningkan pada memula nak edit template. xnak pening buat kat tempat lain :)

    Rumpai Laut Sabah, Harga Terendah! Khasiat Luarbiasa!!

    ReplyDelete
  15. hana tau edit mcm biasa ja.. yang deno kata nombor2 tu apa ek.. hana bab2 no ni lemah sikit. no kat tepi tu untuk apa?

    ReplyDelete
  16. tapi macam leceh kot sebab kena klik each arrow tu

    ReplyDelete
  17. Tak pernah cuba lagi template baru ni.... coz tak bebetul faham lagi..

    ReplyDelete
  18. dah lama zizie x edit blog.. hihi..

    ReplyDelete
  19. cantik!!

    eka tak reti la nak tuko..kang hilang

    ReplyDelete
  20. eh baru perasan ada template baru..ketinggalanya sy..TT_TT huhu :P

    ReplyDelete
  21. deno..tolong sy.. xpandai la nk guna template baru ni.. hehe :)

    ReplyDelete
  22. nampaak makin simple dan menarik deno.....

    ReplyDelete
  23. kita mula2 bertukar tu mcm pening..sbb coding ni mmg tak reti sgt..ahaha.. sbb dah terbiasa guna yg lama..huhu

    ReplyDelete
  24. Tak pernah usik lagi template tu..takut tersalah tekan..huhu.. =D

    ReplyDelete
  25. buat masa ni..
    Entah kenapa malas nak edit blog..
    yang lama pun merangkak-rangkak..
    ni dah tukar baru pula..-.-

    ReplyDelete