Tenckhoff Ditukar - Dayang Deno

11.4.13

Tenckhoff Ditukar

Semalam agak lama di hospital..

sebabnya ramai patient training CAPD.. deno tunggu dalam setengah jam barulah giliran deno pula.. biasanya sebelum tukar tu, deno bukak sendiri plaster dan gauze..  nurse uruskan peralatan...


sempat pula deno snap gambar.. hihi.. nurse tak marah, okey je.. baik-baik semua nurse di CAPD unit ni tau.. dah macam kakak deno semuanya .. ^_^


Tukar tenckhoff ni ambil masa juga.. dalam 40 minit macam tu.. semuanya nurse buat, kita hanya baring.. sambil2 tu berbual dengan nurse ^^ tak sakit, biasa je... kakwan (nurse) cakap deno punya exit site bersih dan "cantik".. alhamdulillah.

Bulan oktober pula tukar tenckhoff... ^_^



p/s: rupa-rupanya kena buat blood test sekali .. kakwan guna butterfly needle sebab urat deno halus!^^



4 comments:

  1. huhu xdpt sy bayangkan situasi tu.xsakit xper la sbb dh biase kan?dulu sy prnh gak sambung tiub kt buah pinggang.now dh buang dah.pakai pon dalm 3 bulan je, tu pon dh terase mcm2 dh..
    tabahkan diri yer... :) smile :)

    ReplyDelete
  2. huhu ngilu je rasa.. akak iha sama sakit mcm sis jugak.. jadi bila TERnampak perut dia cepat2 iha pandang tempat lain.. btw iha suka butterfly needle, bila guna rasa lg senang :)

    ReplyDelete
  3. BK harap deno get well soon.boleh la main layang2 ngn BK kang

    ReplyDelete