Tutorial : Free Download Portable SAI - Dayang Deno

13.4.13

Tutorial : Free Download Portable SAI

Deno tak mahir menggunakan Photoshop

biasanya deno melukis dengan menggunakan SAI.. deno nak berkongsi dengan korang macam mana nak download Portable SAI :)

SAI

1. Log in 4shared.com .. *kalau belum ada akaun daftar dahulu

2. Search for Portable SAI.. 

3.  Bila keluar banyak2 Portable SAI, pilih satu dan klik.. akan keluar macam gambar di bawah ni.. kemudian, klik muat turun.. nak senang klik SINI untuk download wanhazel portable SAI  :)

4. Lepas klik, nanti akan keluar macam gambar kat bawah ni.. korang terus klik "muat turun percuma"

5. Korang perlu tunggu sebentar dalam beberapa saat.

6. Sekejap je download... lepas selesai download, korang kena extract files dahulu.. *right click > extract files

7. Okeh, dah boleh mula melukis!



p/s: nantikan tutorial melukis doodle :)



21 comments:

  1. hihi finally.. iha skrg sibuk practice buat doodle pakai SAI ni, tapi tak pandai2 lg.. reti guna photoshop je, huhu..

    ReplyDelete
  2. salam. tq deno...nanti daddy nak try muatturun la..

    ReplyDelete
  3. dah lame Zurah x melukis >.<
    lukisan zurah buru..

    ReplyDelete
  4. tak pernah dgr pasal sai ni. Thanks share. :3

    ReplyDelete
  5. x pernah guna SAI
    berapa saiz dia? besar tak? heheh

    ReplyDelete
  6. waa percuma..:) nk try la..hope dpt lukis secomel deno..:)

    ReplyDelete
  7. wah..Menarik ni!!
    Kalau rajin nak downloadlah!!
    Tak sabar nk tunggu tuto doodle plak..
    pastikan senang..k.?? hehe :)

    ReplyDelete
  8. haaa...sapa nak SAI cepat amik kat cni..hihi
    apa khabar deno? lama tak jengah cni ^_^

    ReplyDelete
  9. wahh, terima kasih sis!
    najwa memang teringan nak lukis doodle sendiri, tapi xtahu nk download software apa.



    ReplyDelete
  10. Let me know when you are making doodle tutorial, I always curious how did they drawing using this software.

    ReplyDelete
  11. mcm best je software ni..tp sy lbh suka guna a.photoshop..dah lukis nanti jgn lupe share..nk tgok hsil dia cmne :)

    ReplyDelete
  12. Md pon gna yg ni.. One of the best software ever

    ReplyDelete
  13. thank you so much!!!
    you helped a lot!! XD

    ReplyDelete
  14. Thanks awak. awak sumber inspirasi saya nak mendoodle. sekarang ni makin aktif mendoodle. Tapi awak punya lagi superbb..

    ReplyDelete
  15. thank you awak. saya dah download. in shaa Allah saya pandai guna SAI. :)

    ReplyDelete