Tutorial : Melukis Doodle Dengan Menggunakan SAI - Dayang Deno

20.4.13

Tutorial : Melukis Doodle Dengan Menggunakan SAI

Ramai nak melukis menggunakan SAI..!

Jadi, hari ni deno ada tutor ringkas untuk korang... kalau belum ada SAI, korang boleh klik SINI untuk tutorial free download portable SAI :)

Deno ada buatkan video tutor ... first time deno buat tutor menggunakan video nih, hehe^^ deno harap korang faham ya.. okeh, jom melukis!



haaaa... jom kita cuba sekarang! :) 


p/s: nantikan tutorial untuk mewarna doodle



17 comments:

  1. sis ! rienna dah download.. tpi bile bukk die kuar ape ntah !..

    ReplyDelete
  2. waah.. dasatlah, bleh terus lukis camtu je :)

    ingat video gwiyomi dah td :P

    ReplyDelete
  3. comeynya suara deno =D

    haa ni sy nk komen, kalau buat guna illustrator pun camtu juga tekniknya. tp bila dh tgok tutor ni, mg sai comfortable to learn. i like ^^b. thumbs up.

    *credit sebab ada suara, mudah faham.,kikiki. thank youu deno.

    ReplyDelete
  4. Pandainya! ^_^
    Teringin nak buat jugak ;D hehe

    ReplyDelete
  5. pandainye., chuu da pena donlod sai tp x reti nak guna., x biasa agknye hehe

    ReplyDelete
  6. nmpak macam senang...heheh :)
    tengs sudi share.. eh suara deno la

    ReplyDelete
  7. wah deno cayalah dh lama tgu he3...owh x sbr tgu next tutorial sbb akk still x reti buat shadow kt baju dll pakai hentam je dh namanya kartun ye tak ngeee ^^

    ReplyDelete
  8. manja je suara deno...hehehe...thx deno for sharing this video..very interesting..

    ReplyDelete
  9. yeay ! boleh ikot tutorial ni . thanks sebab buat hee ! =DD

    ReplyDelete
  10. Menarik juga SAI ni, baru tahu tak susah rupanya nak buat lukisan anime sekarang ni x)
    tapi kalau ada pen dia lagi lawa boleh sketch lagi. Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  11. haaa ok nnt nk follow up lbh lg hehee :D

    ReplyDelete
  12. wah, senang rupanya nak guna sai ni. dulu saya pernah install tapi tak reti nak guna. thanx for the tutorial :D

    ReplyDelete
  13. Thank sis , teringin nak belajar buat sendiri , hehe

    ReplyDelete
  14. KAGUM! Cantik doodle tu akak! Ni nabeel nak request untuk lukis doodle lelaki pulak. Boleh x? Please please please.... Hehehe

    ReplyDelete
  15. akak Dayang, kenapa tak boleh open video pun and nmpk kabur je...mmg cmtu ek?

    ReplyDelete