Tutorial

Tutorial : Cara Nak Edit New Blogger Template HTML

April 14, 2013,11 Comments

Sebelum ini, deno ada buat tutorial nak cari kotak "search"

sekarang, macam mana nak edit template ni?

1. Login > dashboard > template > edit HTML

2. Klik expand button ( segitiga berwana hitam )*entah apa nama dia.. hehe.. yang kecil tu...
klik gambar untuk lebih jelas

nanti akan keluar kod-kod seperti printscreen di bawah ni...
klik gambar untuk lebih jelas


haaaaa.... sekarang korang bolehlah edit macam biasa :)



p/s: edit jangan tak edit.. heheh ^^



You Might Also Like

11 comments:

  1. best guna editor yg baru ni..
    nak ubat posisi kod pun senang..
    boleh drag and drop je ^__^

    ~lagipun kod dia warna warni..ceria la sikit masa nak mengedit tu..

    ReplyDelete
  2. tu lah..haritu penat mencari cmne nak edit..lama2 godeh sana sini jumpa gak..

    ReplyDelete
  3. thanx for info . tapi sy punya template tak dpt buka . loading je kerja nya . huhu

    ReplyDelete
  4. hehe...mula2 dia bertikar pening la jugak nick...dah la nick tak reti benda ni..huhu

    ReplyDelete
  5. Laaa berfungsi rupanya anak panah kecik tu.. hahaha bila klik tu ada lagi la kan kod2 dia

    ReplyDelete
  6. oh.. nanti kita nak cuba la..edit blog lag..hehe..thanks deno. :)

    ReplyDelete
  7. waa..tq so much..
    akhirnya boleh mulakan misi mengedit..

    ReplyDelete
  8. First time singgah blog ni lepas tu terus jumpa ni Ya Allah bestnya!!!!! Terima kasih, terima kasih. Sbb selama ni cari, bloggers lama still pakai old interface tu yang susah. Tq!!!

    ReplyDelete