Segmen

11 Things About Me

May 13, 2013,24 Comments

Deno ditag oleh dua adik comel : adik aina dan  adik dina :)

Sebelum buat CAPD, kakdeno jawab soalan adik2 ye... *rasa tua sangat.. harharhar :p

Few rules need to be followed :

1. Post this rules. 
2. Write 11 things about yourself.
3. Answers the questions the tagger set for you.
4. Create 11 new questions for those you want to tag.
5. Choose 11 bloggers to be tagged and link them to the post.
6. You are not allowed to tag back.

11 Things about DayangDeno
1. From Terengganu
2. DOB : 28 May 1989
3. Accounting student @ UiTM Terengganu *nak konvo next week! yippi!
4. Systemic Lupus Erythematosus Lupus Nephritis Class IV patient since 1999 until now
5. Peritoneal Dialysis patient since 2001 until now
6. Still on medicine
7. i like to eat bread, pasta, chocolate and cake
8. i love art
9. my favourite colour : pink and purple
10. my favourite song : waiting outside the line by greyson chance
11. all my siblings are females including me^^
Soalan daripada adik aina
1. Apa impian awak?
Ingin sembuh daripada SLE.. kuasa allah siapa tahu kan?^^ ingin berjaya dalam hidup dan membalas jasa ma dan abah :')

2. Kalau berpeluang jumpa dengan artis yang korang suka, siapa?
Celine Dion

3. Binatang liar yanga macam mana nak bela?
Err.. rasanya takde kot.. dayangdeno memang penakut haiwan liar :p

4. Tempat bercuti yang diimpikan?
Sepanyol

5. Pernah crush ?
Tak

6. Hobi
Kumpul setem dan membaca

7.Bila bosan buat apa?
Melukis atau main game THE SIMS

8. Suka pakai make-up tak?
Tak

9. Movie yang paling suka dan kerap tengok?
Dispecable Me .. Tengok dah lebih 10 kali tak bosan2! hehe

10. Azam 2013
"ZERO" ward mission! hehe.. tiap2 tahun admit, harap tahun ini dan seterusnya makin sihat..

11. Ciri-ciri tentang diri anda
Senang berkawan

Soalan daripada adik dina
1. Ada pengalaman cinta monyet?
Tak ada.. cinta tak monyet pun tak ada.. hehe

2. Apa makanan dan minuman kegemaran dan kenapa
paling suka roti la kot.. entah sejak budak2 suka roti!

3. Tujuan berkawan dengan dina
Tambah kenalan la... hihi^^

4. Tak suka kawan jenis apa?
Kawan yang tak jujur

5. Apa motif letak bloglist?
Terjah bloglist tu

6. Anda pilih kasih?
Tak, semua sama rata.. kucing pun saya sayang sama je.. takde pilih kasih!

7. Anda rasa anda berfikiran matang tak?
Matang kot.. dah tua dah, haha~ :p

8. Suka fb, blog atau apa2 laman sosial?
Semua bagi saya okey^^ suka biasa-biasa je

9. Pendapat anda tentang dina?
Cool

10.Pernah ada kawan baik? ceritakan serba sedikit
Ada bestfriend sejak dulu sampai sekarang.. yulie, adzian, ayucandy, dayah.. mereka sahabat yang susah senang memang bersama.. memang betul2 jujur dan iklhas berkawan dengan dayangdeno :')

10. Pengalaman yang paling tak dapat dilupakan
Pengamalan "kawan tikam belakang", pengalaman kena jahit tanpa bius *dah macam kain rasanya, pengalaman kena intubation dan pengalaman dalam icu
Soalan daripada dayangdeno pula :
1. tujuan anda berblogging
2. kenangan manis dalam berblogging
3. kenangan pahit dalam berblogging *ada atau tak ada? kalau ada, nyatakan
4. subjek paling diminati zaman sekolah
5. subjek kurang diminati zaman sekolah *jika ada nyatakan kenapa.. hehe
6. pernah kena denda tak zaman sekolah?
7. suka lagu apa?
8. artis yang diminati?
9. suka  filem apa?
10. apakah desert kegemaran anda?
11. pendapat anda tentang dayangdeno *jujur tau..:)

mangsa yang perlu jawab soalan dayangdeno : ayucandy, kakdysha, kakcci, BK, hatimerahjambu, iha, nana liena, FD, nabeel, paly dan unimeow



You Might Also Like

24 comments:

  1. Smoga azam deno tu tercapai :)

    ReplyDelete
  2. Uiks..terkena sdh... uahahaha

    ReplyDelete
  3. pengalaman tikam dari belakang?.. seriau je bunyi..

    ReplyDelete
  4. dah agak dah..deno datang mai mesti ada sesuatu..ahhaa.. okay la..nanti kita jawab la yea..hehe

    ReplyDelete
  5. hehe..Deno nanti check la latest entri..huhu..lum publish lagi..hehe.otw

    ReplyDelete
  6. rupanya kak Deno minat artis Celine Dion.. yang penyanyi lagu Titanic kah tu? hehe..

    ReplyDelete
  7. selamat bersegmen ya deno... ;)

    ReplyDelete
  8. alamak, FD baru je buat entri ni semalam. thanks tag

    ReplyDelete
  9. semoga impian akak akan tercapai :) insya-Allah, Dia boleh sembuhkan akak ^^ aamin

    ReplyDelete
  10. insyaAllah deno akn sembuh..
    sabar ye..
    ape yg penting skrg usaha utk sembuh tu mesti ade.. ;)

    ReplyDelete
  11. singgah sini!!!
    kite pun dr terengganu... :)

    ReplyDelete
  12. dulu pernah gak buat mcm ni..org ty kita jawap..pastu ty blk..

    ReplyDelete
  13. InsyaAllah Deno, mana tau dengan kuasa Allah Deno sembuh... Aminnn

    ReplyDelete
  14. ooo... Deno ni mcm ni rupanya ;)

    ReplyDelete
  15. ohh deno tua setahun rupanya dr nina..hehe, inshaaAllah semoga doa deno dimakbulkan. bestnya dh nk konvo :)

    ReplyDelete
  16. Penakut binatang liar rupanyaa :p

    ReplyDelete
  17. ha .. ha .. tak tahuuu ! :P dah kena !! muehehe . seb baik tak kena :P

    ReplyDelete
  18. all the best deno......
    byk yg kita tahu pasal deno dlm segmen nie...

    ReplyDelete
  19. sorry sebab lambat komen entri ni hehe . btw, terima kasih sebab sudi jawab ye kak . Waa tak sangka dina ni cool hehee :DD

    ReplyDelete
  20. baru tahu,deno tua stahun dari uni..hik3..

    nway,,thx bg uni idea nk hapdet blog..hik3..

    ReplyDelete
  21. kak Dayang Deno ku sayang! iha dah jawab tau :D
    http://ihazaliza.blogspot.com/2013/05/lifes-11-x-3-things-about-me-part-2.html

    ReplyDelete
  22. wahhh akak ditag.. bru perasan syg.. nti akak bt ya..

    ReplyDelete