Air Tak Keluar! - Dayang Deno

22.5.13

Air Tak Keluar!

Air dialisate tak keluar la..

Tadi masa CAPD tiba-tiba air tak keluar. Terus rasa cuak dan berdebar, biasanya kalau air tak keluar akan ada kaitan dengan tiub. Risau ada masalah.. Bila deno check dan tengok rupa-rupanya deno tak twist tiub tu, sebab tulah air tak keluar! Nak cepat punya pasal!

-google- bahagian yang deno tak twist untuk bukak lalulan air dialisate keluar

Lega.... tu la kelam kabut buat sampai lupa! Buat CAPD dah hampir 13 tahun, tapi perkara kecil macam ni pun boleh lupa.. haha ~


p/s: klik SINI untuk kenal tenckhoff chaterer :)


4 comments:

  1. kadang2 bila kita nak cepat kita boleh terlupa...

    ReplyDelete
  2. nurse mcm anis pun bkn slalu jage patient dgn PD.. deno ni kire awesome la.. klu anis pun time tu mst cuak.. sbb tak tau sgt kan? wlupun nurse.. hehe

    ReplyDelete
  3. deno excited sangat tu..tu yg benda kita selalu buat kadang2 terlupa..hehe..

    ReplyDelete