HB, Kalsium Dan Iron Yang Rendah - Dayang Deno

23.5.13

HB, Kalsium Dan Iron Yang Rendah

Baru balik dari hospital..

Alhamdulillah, keputusan darah kebanyakan baik.. :)

Tapi ada beberapa result yang doktor tak puas hati..HB (hemoglobin) deno rendah.. doktor cakap 8 je.. Untuk orang normal sepatutnya 12 ke atas..

Kalsium dan iron dalam darah pun rendah.. jadi naik la ubat kalsium dan iron tu.. nampaknya kena minum banyak susu ^^

slip ubat bulan ini :p



p/s: Sekarang jumpa doktor hanya 3 bulan sekali! hoyeay! 


9 comments:

  1. elokla tu,nnti minum banyak susu ye kak..hihihi

    ReplyDelete
  2. Kalau nak naikkan HB, cuba makan buat jambu batu atau jus jambu batu.

    ReplyDelete
  3. sedia maklum, deno ..banyaknya kena makan ubat.

    ReplyDelete
  4. takut tengok list ubat tu, banyak sungguh

    ReplyDelete
  5. Hb kita pun rendah .. T___T dugaan..huhu..kalsium tinggi..hehe..rajin2kan minum susu ya..susu sedap.. hoho

    ReplyDelete
  6. Salam singgah. Banyaknya ubat. Jaga makanan, in sya Allah cepat sembuh. studioous.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. deno terengganu kat mana...teringin plak nak jumpa deno...=D

    ReplyDelete