Kali Kedua Terkena - Dayang Deno

16.5.13

Kali Kedua Terkena

Terkena lagi....

-google-

begini la orang kita.. 

berniaga biarlah betul2, ikhlas.. jangan nak duit sahaja....


p/s: karipap ikan tadi ikannya sikit sangat2! mcm tak ada isi ikan pun.. boleh dikatakan kulit je.. sedih betul bila kena tipu macam ni kan.. macam mana nak maju berniaga jika kerjanya menipu pelanggan. 

20 comments:

  1. lorrr yer ke?mmm itu lah skrng ni ramai btul suke tipu dlm prniagaan..sedih sungguh :(

    ReplyDelete
  2. lorr..mmg cepat lingkuplah klu berniaga mcm tu..huhu

    ReplyDelete
  3. meniaga nak untung tapi tak ikhlas.kalau customer dah complaint, macam mana nak berkat tu. aish itu lah orang kita

    ReplyDelete
  4. Pastu mesti kulitnya kembong gila, konon isinya penuh padahal hampehh! Kita pun penah terkena..

    ReplyDelete
  5. tu peniaga tak ikhlas,nak untung lebih ja..tak kira perasaan pelangan..sabar je lah ya :)

    ReplyDelete
  6. biasa la tu deno..selalu gak trkena..wat sendiri baru puas ati..leh letak inti byk2 kan

    ReplyDelete
  7. memang geram sangat kalau kena macam nie..macam mane lah rezeki nak berkat kan...

    ReplyDelete
  8. ala..tunjuk dlu isi nya..hehe.. ada peniaga berniaga jujur n ikhlas..yg lain kejar duit ja..nak untung lebih..huhu

    ReplyDelete
  9. haishhhh..combi pon selalu kena camtu

    ReplyDelete
  10. meniaga mcm ni yang buat akak x kenan nak beli dah.. cuba meniaga ikhlas skit.. baru ni akak sound orng jual daging, akak silap ckp nk tgah kilo pgi sebut sekati then harga dia lebih dr stgah kilo, so kak terkejut.. akak ckp la knpa mhal, klu siko rm24 sekti brpa? bila dia ckp kat kak nk sekati kan bukan stgah baru akak prasan akak silap.. lepas tu x apa lah akak byar je then say sory akak silap ckp sbnrnye nk stgah kilo tp tersebut sekati tapi x pe akak ambil juga since beza rm3 je.. dia sound kak selamba sy ni meniaga x pernah bohong orang.. timbang saya ni tepat sekupang pon dia kira.. sy x tipu aih.. wahh akak panas hati akak sound balik.. sy tahu ke timbang awak tu tepat ke tipu ke.. by the way i x rasa timbang u tu send for calibrte ke.. means u punya timbang dah x betul dia punya kiraan btol x.. apa pon apa jujur ke bohong ke sy x tahu yang tahu allah saja.. jadi urusan awak dgn allah saja kalau awak bohong dlm timbangan.. gan saya dah selesai sbb sy dh byar harga yang awak nyatakan tnpa kurang atau lebih.. cakap baik2 sikit.. akak blah terus hahahah... mik panjang komen akak..

    ReplyDelete
  11. Apa isi dia? mesti penuh bawang je kan

    ReplyDelete
  12. kalau nak berniaga jangan lah kedekut kan. x berkat nanti

    ReplyDelete
  13. akk jarang beli,,sebab dh bape kali kna..tak tahu la knapa dorang kdekut sngt...

    ReplyDelete
  14. selalunya gitu la deno... mmg susah nak cari org yg betul2 ikhlas berniaga...

    ReplyDelete
  15. Apa nak jadi... tak berkat duit niaga .. tak fikirkemereka yg niagatuh ?

    ReplyDelete
  16. betul...rege pun sekarang bukan nya murah...mahal jugakkkan....

    ReplyDelete