Pemandu Yang Jahat! - Dayang Deno

22.5.13

Pemandu Yang Jahat!

Ma dan deno dalam kereta...


ma nak potong la kereta tu sebab terlalu lambat, macam siput! bila dah bagi signal nak potong, dia laju pula.. pastu tak jadi la nak potong sebab dia laju.. tiba-tiba, kereta dia slow balik.. ma nak potong la... then kereta ma dan deno ni dah duk sebelah kiri nak potong dia, dia lajukan kereta dia.. kat depan pula dah ada van makin dekat, kereta tadi terus speed kereta dia.. padahal dia dah nampak van tu makin dekat dari arah bertentangan.. ma tak dapat dah nak break sebab dah laju nak potong kan, terus ma speed juga potong.. dapat la juga potong kereta tadi..

Nampak tak apa yang jahat? bila nak potong dia, dia lajukan kereta, bila kita belakang dia, dia perlahankan kereta.. berulang kali macam tu.. dan bila kita dah sebelah dia, hampir dah nak potong, dia makin speed, tak bagi juga kereta kita depan dia walaupun dia tahu ada kenderaan lain dah datang dari depan.. jahatkan?

Biasanya ma/abah deno drive, kalau ada kereta lain nak potong, mesti perlahankan kereta sebab nak bagi peluang kereta tu cepat2 potong ... untuk dia selamat potong kita kan.. memang jahat pemandu tu



p/s: geram

12 comments:

  1. mmg jahat...pernah juga kene dengan org mcm ni...entah ape2 entah

    ReplyDelete
  2. akak selalu cakap orang cam ni dengki jer...

    ReplyDelete
  3. hak r..bunyikan hon @ naikkn lmpu tggi je, pmdu cam2 mmg sy xsuke la, mmg nk kena sound..pnah jgak terjadi skali..tp cianlah kt prmpn kalau kena mcm ni

    ReplyDelete
  4. deno.thn lps pun kak lea kena mcm ni masa otw nk balik kerja.sblm sampai satu simpang,krta dpn kak lea slow giler.lelaki ler drive,bini duk sblh.bila kak lea bg signal nk potong,dia tekan minyak.

    oklah kak lea ingat dia nk laju,so kak lea x jd potong.then dia slow lagi,kak lea dahlah nk kejar ambil ank kt nursery.kak lea ambil side kanan nak potong dia tekan lagi minyak..then kak lea pun marahlah.

    masa tu mmg kak lea dah berangin,kak lea pecut dia pun sama pecut,bini dia gelak2.siotttt.nyaris kak lea accident sempat brek.kak lea balik bthu hubby dia nak cari kereta tu tapi kak lea tak bagi.

    kak lea mmg sumpah seranah masa tu,kak lea doakan one day ada driver lain buat macam tu kat wife dia baru padan muka.Allah balas cash je :(

    ReplyDelete
  5. sengaja mencari pasal org tuh..dengki²..huhu sakit hati gak bila drive terkena gn org cmtu..

    ReplyDelete
  6. huh! biadap! geram je kan? anis pun selalu kena mcm tu.. huhuhu

    ReplyDelete
  7. memang jahat...ila pun xsuka org cenggitu..jahat...sengaja nk main2 kan org lain...pastu xfikir keselamatan org lain...hmm...macam2 manusia nie

    ReplyDelete
  8. bila baca entri ni teringat hal yg sama pernah jd kat ayah akk..dpt je potong kereta tu,ayah terus cross sbb nk suruh kete tu benti..benti je terus ayah keluar,jumpa driver n sound sedas.."lainkali jangan buat jahat dgn orang...kalau nak mati...mati la sorang2..kalau accident tadi..kita semua mati tau!" kemain garang ayah..

    p/s : apapun...jgn la "jahat" sgt..bila memandu mcm ni kita melibatkan nyawa org lain jgk..kan x elok tu...

    ReplyDelete
  9. hehe..lawak la perangai orang jahat tu..apapuntakboleh.. orang nak cepat dia laju..dah ikut bontot dia dia slow.. -__-

    ReplyDelete