Tutorial : Letak Corak Pada Doodle - Dayang Deno

26.5.13

Tutorial : Letak Corak Pada Doodle

Dah lama dikdina request tutor ni...

Hari ni bolehlah kakdayangdeno buat tutor ya..*dah rasa sangat tua .. hihi

Tutor ni menggunakan photoscape! sebelum cuba tutor ni, lukis dulu doodle dan jangan lupa buat transparent tau tempat yang nak letak corak tu ya.... okeh, jom cuba! *klik gambar untuk lebih jelas

Mula-mula macam biasa la kan, bukak dulu Photoscape > Editor





haaaa... macam mana.. boleh cuba buat kan....




p/s: boleh dapat banyak corak di teratak mr google ^_^



5 comments:

  1. wah..tak sangka photoscape pun boleh letak corak..thanks sis share tuto ini..boleh cuba nanti..^^

    ReplyDelete
  2. ouh...cenggitu....baru tau...slama ni dok ingat orang rajin sgt buat2 corak kat doodle ni...heee...nice sharing deno ^^

    ReplyDelete
  3. Thanks akak ! Sorry lambat komen tuto ni . Heee :D

    #tak sangka photoscape pon membantu pembuatan doodle :D :D

    ReplyDelete
  4. salam jumaat deno yang comel dan ceria :)

    wah tqvm tau.kak lea dah lama apply cara ni masa singgah kat blog azzah,tu.kak lea tak reti letak background guna sai...pening banyak benor layernya.

    lukis dekat sai,transparent dekat gimp,letak corak doodle kat photoscape.banyak kerja,kan tapi puashati.

    lepas tu officemate kak lea terer photoshop(dia degree in fine art).dia nak ajar tapi kak lea kata tok sah.cukuplah kak lea dah pening kepala dengan macam2 software he3...

    ReplyDelete