Wedding KakObie #Part1 - Dayang Deno

12.6.13

Wedding KakObie #Part1

Fuh, hampir seminggu blog bersawang.. ke si an....

Maaf ya korang, baru hari ni sempat cerita wedding kakak deno nombor tiga, dayang obie a.k.a kak obie! Gambar wedding pun biasa-biasa je, deno jadi photographer tak bertauliah .. kalau nak gambar tomey-tomey pun lambat lagi, dua bulan kot baru siap! Jangan gelak ye, deno hentam je snap gambar.. hehe... :p

4 Jun 2013

Masa ni, kakak2 deno semua dah balik...  deno dah mula offline sebab busy menolong apa yang patut.. buat bunga, reben, goodiebag, kemas-kemas rumah sikit.. anak buah deno yang sulung, sarah aina pun ada menolong apa yang patut... anak buah dua orang lagi, amir amsyar dan adam khaleef main je 24jam! Tunggu "habis bateri" je baru tidur.....

Malamnya, kaklong buat bunga telur... masa kakngah kahwin dulu kaklong yang buatkan, kak obie pun nak kaklong buatkan... jadi lewat juga la kaklong tidur menyiapkan bunga telur tu, deno dan sarah pun sama tolong kaklong ^_^

Sarah Aina dan bunga telur... suka sangat dia main dengan bunga tu^^
5 Jun 2013

Haaa.... hari ini ialah hari yang paling busy!  Awal pagi orang pelamin dah datang nak pasang pelamin.. lama juga, tengahari baru diaorang siap pasang... seronok pulak tengok diaorang pasang pelamin ni ^^

abang pelamin pasang pelamin
Mak2 saudara, sepupu sepapat pun datang menolong apa yang patut.. meriah! Rasanya satu rumah kot penuh... hihi.. Malam pula, POZI Catering pula datang pasang kanopi dan tempat untuk makan beradab :)

warna gold, kuning dan putih
6 Jun 2013 *the day

Dup dap dup dap.. kak obie dah nervous! haha... Majlis akad nikan diadakan pada waktu pagi itu pada pukul 9.30pagi di rumah. Pukul 7.30pagi saudara-mara dah datang.. deno siap pun belum, berlari-lari cari tudung.. hahaha.. deno sempoi je, takde makeup ke apa, tonyoh2 je bedak kat muka.. setel!

Abah pula, awal-awal dah siap.. serius betul muka abah! Memang sesuai abah jadi polis dulu... dah bersara pun masih nampak ketegasan di situ! hihi ^^

nampak je garang tapi abah sangat sweettttt! :)
Akhirnya.. tepat 9.30pagi, rombongan sampai... deno menjerit-jerit bagitau "the dayangs" *my kakak 4 orang tuh la.. rombongan dah sampai! Terbayang je muka nervous kak obie hihi

rombongan dah sampai... 
alhamdulillah, dengan sekali lafaz abangfik sah bergelar suami kepada kak obi... :)
aik? gaduh ke? hehe... berlakon je ni^^
deno, cousin dan anak2 buah.. saya yang tua tapi saya yang kecik.. macam mana tu?
hero dua butir ni dah macam kembar! tak boleh berpisah...
Macam-macam! Selesai akad nikah, apa lagi kan.. semua busy nak bergambar, pengantin kena buli.. hahaha.. Deno letak sikit aje kat sini, kang letak banyak2 nanti korang muntah pink tengok gambar "the dayangs' siblings" yang macam2! hehe..

Haaaa.... last gambar "kanak-kanak ribena" aged 24y.o ni dengan abang ipar baru! ^_^


Alhamdulillah.. majlis akad nikah berjalan dengan lancar. Selepas menjamu selera, rombongan pengantin balik ke rumah rehat pada pukul 11pagi. Rombongan akan datang kembali pada pukul 2.30petang untuk majlis bersanding.

To be continued....




23 comments:

  1. wah muka kak Deno nampak berseri la sayang.. kalah kak Obie, ehh? haha.. Alhamdulillah n tahniah dapat abang ipar baru.. I'm happy for you :)

    ReplyDelete
  2. Dah macam GGB dah haaa 'to be continued' hehehe Tahniah kak Obie.. dan tahniah dayang dapat abang ipar ;)

    ReplyDelete
  3. meriah je..thniah bt pengantin :)

    ReplyDelete
  4. patut diam sahaja, rupanya bz kenduri kahwin :)

    ReplyDelete
  5. bestnyer nmpk..hehe meriah..pelamin tuh nmpk cantik!>,<

    ReplyDelete
  6. DENO YANG KECIK ATAU ABG FIK YANG PANJANG?

    ReplyDelete
  7. tahnioah deno..dapt a.ipar baru..:)

    ReplyDelete
  8. Sportingnyaa semua :D termasuk dengan pengantin pengantin tu sekali. Hihihi btw follow this blog dayang deno ;)

    ReplyDelete
  9. waaa tingginya, abang ipar terlebih tinggi or deno deno yang rendah sikit..

    ganaz ni akak deno.. hehe

    ReplyDelete
  10. dah lama x singgah sini baru fae perasan blog deno berubah wajah hehe anyway congrats untuk akak deno

    ReplyDelete
  11. seronok kan melihat ramai saudara mara yg turut membantu...

    ReplyDelete
  12. heee.. deno yg mana satu ni.. sori tanya.. sebab selama ni komen2 sini x kenal mana satu deno nya.. =)

    ReplyDelete
  13. cantiknmya pelamin..suka pelamin warna putih gitu..

    ReplyDelete
  14. hoo.. tau dah mana satu deno.. heee.. baru lea best dh tau owner dia .. sebelum ni kalau singgah sini, terbayang muka kartun yg atas tu jea.. ingat deno, ingat kartun tu... heeee

    ReplyDelete
  15. ooh patutlah tak nampak kak deno online upanya cbok..tahniah ya wat kak obie...sampai salam dan selamat pengantin baru dekat kak obie ya akak deno

    ReplyDelete
  16. Tahniah untuk Kak Obie ye Deno.

    ReplyDelete
  17. suka la deno ye dapat abg ipar :)

    ciksu doakan semoga kakak dan abang deno bahagia hingga hujung nyawa.aamiin

    selamat pengantin baru.
    kim salam kat kak obie ye :)

    ReplyDelete
  18. kawan adam lagi sorang tu comel..! hehe.. semoga pasangan diberkati ALlah,dimurahkan rezeki dan berkekalan ya.. :) tahniah utk deno sekeluarga sbb dapaat keluarga baru.. ^^

    ReplyDelete
  19. selamat pengantin baru utk kaka deno dan juga hubby.....

    ReplyDelete