ABJ - Dayang Deno

27.7.13

ABJ

ABJ : Air Batu Jagung

Ada orang jual ABJ kat bazar ramadhan Kuala Ibai, Chendering.. Dah lama tak minum ABJ ni, jadi terus beli sebelum berbuka tadi.. Makin terliur bila tengok abang tu kisar ais kemudian letak susu cair dan jagung..

Yang bestnya jagungnya banyak dan murah je.. RM1.50 satu gelas plastik.. Biasa orang jual RM2.. Bila jumpa tempat murah dan sedap macam ni, kita pun mula la jadi customer tetap bila mengidam ABJ  untuk berbuka :)


p/s: sedap.. tak terlalu manis ^_^


20 comments:

  1. adam belum pernah merasa lagi benda ni :/

    ReplyDelete
  2. macam menarik tapi tak pernah nampak n cuba lagi, :D

    ReplyDelete
  3. abc yang ada jangung pun hana asingkan.. inikan plak abj.. mmg xbeli lah hana abj tu. hehe

    ReplyDelete
  4. MAKIN CANTIK BLOG DENO... YUMMY, SEDAP NYE ABJ.

    ReplyDelete
  5. dah lama x minum ABJ
    Sop pun suka masa kecik2 dulu,,
    hehe

    ReplyDelete
  6. Oo..ni first time akak dengar ABJ ni..kat Putrajaya ni takde..kalau mak akak tau ni mesti dia suka

    ReplyDelete
  7. ABC BIASA KENA, ABJ BELUM PULAK..

    ReplyDelete
  8. sedapnya deno.. kza biasa minum bila balik kG.. siap letak eskrim lagi perghh!!

    ReplyDelete
  9. Air Batu Jagung ke ?Sedap tk ?Lepas ni boleh la try .

    ReplyDelete
  10. first time tau pasal ABJ ni. selalu tau pasal ABC je.. hehehe

    ReplyDelete
  11. sedapnya !! dah lama tak makan ABJ . teringin sangat2 nak makan ABJ :)

    ReplyDelete
  12. tak pernah dengar dan tengok abj ni. jagung :)

    ReplyDelete
  13. Sedapnya ! Terliur dibuatnya. Hehe.

    ReplyDelete
  14. dah lama teringin...balik ganu bolh beli..

    ReplyDelete