Childhood Memories : Bunga Api Batang Besi

Cantiknyaaa.....

Kami lima beradik sangat sukakan bunga api.. mesti berebut bila abah belikan bunga api. Paling deno suka ialah bunga api batang besi..

Selepas solat mesti keluar rumah nak main bunga api^^


Percikan bunga api batang besi lebih cantik berbanding bunga api kertas... Sekarang dah susah nak jumpa orang jual bunga api batang besi


p/s: main bunga api mesti nak nyanyi lagu selamat hari raya.. :')



Previous
Next Post »

34 SLE Supporters :)

Click here for SLE Supporters :)
July 17, 2013 at 1:51 AM ×

asal berkumpul ngan adik badik yg lain, komprom akn main bunga api

Balas
avatar
admin
July 17, 2013 at 1:57 AM ×

hahaha.. teringat zaman budak2 dulu.. suka keluar umah senyap2.. bawak geng pergi main bunga api and mercun.. pastu bila mak ayah masing2 keluar.. buat2 main bunga api besi ni..

Balas
avatar
admin
July 17, 2013 at 2:13 AM ×

erkk maksud deno bunga api yang kucing tu,kan....alah paket gamabr kucing tu hah he3..tapi masa kecil kak lea risau main sebab rasa memercik kat tangan seriau he3..

Balas
avatar
admin
July 17, 2013 at 4:32 AM ×

serius memang susah nak jumpa bunga api batang besi ni???wah.. tak bestnya

Balas
avatar
admin
July 17, 2013 at 7:57 AM ×

Akak pun suka yg besi..yg kertas tak cantik sebab apinya tak nampak mcm bunga..mcm bakar kertas je..kan..

Balas
avatar
admin
July 17, 2013 at 8:03 AM ×

nie yang buat tak sabar nak raya nie deno...hehe

Balas
avatar
admin
July 17, 2013 at 8:20 AM ×

bahaya main bunga api batang besi ni..takut terpijak mase campak lepas abis tu..m3h pernah kene mase kecik2 dlu..hehe
cian ank2 m3h x dpt main bunga api lgsung,m3h takut diorg cedera ke hape..kejam tak..kalo m3h x bg diorg main bunga api..

Balas
avatar
admin
July 17, 2013 at 8:24 AM ×

Weekend ni nk main bunga api. Dah beli siap2 utk adam main =)

Balas
avatar
admin
July 17, 2013 at 9:09 AM ×

Btl sgt, tp yg besi tu mahal dari yg kertas....slmt berpose deno ;)

Balas
avatar
admin
July 17, 2013 at 9:40 AM ×

nostalgia tu deno..:)

Balas
avatar
admin
July 17, 2013 at 10:53 AM ×

sama la dengan skot. hoho. alsebabnya bunga api besi tu lambat sikit nak abis.. pastu dia punya api mcm bintang. :D

Balas
avatar
admin
July 17, 2013 at 11:40 AM ×

JANGAN SALAH BUANG JE.. SEKALI TERPIJAK MELECUR KAKI..

Balas
avatar
admin
July 17, 2013 at 12:08 PM ×

hak r..b.api btang besi 2 cntik =) slmat pn slmat, xmcm yg kertas merah n biru

Balas
avatar
admin
July 17, 2013 at 1:48 PM ×

bahay la yg besi tu walaupon best main nyer...deno kalau nk best lagi jom try meriam hehehhe..

Balas
avatar
admin
July 17, 2013 at 3:12 PM ×

biasanya PM akan temankan anak2 buah bermain bunga apai...hehe

Balas
avatar
admin
July 17, 2013 at 3:14 PM ×

Selalu main bunga api ni masa skolah dulu.

Balas
avatar
admin
July 17, 2013 at 3:21 PM ×

kenangan ni zaman kanak2
balik kampung time raya main bunga api dengan sepupu sepapat hehe

deno, cik kumbang tukar banner baru taw :)

http://cikkumbangbanner.blogspot.com

Balas
avatar
admin
July 17, 2013 at 3:28 PM ×

bunga api daripada batang besi dah kurang kita jumpa.....

Balas
avatar
admin
July 17, 2013 at 4:22 PM ×

adam paling suka men bunga api nii,heee

Balas
avatar
admin
July 17, 2013 at 4:28 PM ×

ada jual lg bunga api batang besi.. hehe

Balas
avatar
admin
July 17, 2013 at 5:38 PM ×

jemput join

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/07/qr-mini-giveaway-ketiga.html

Balas
avatar
admin
July 17, 2013 at 5:38 PM ×

jemput join

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/07/qr-mini-giveaway-ketiga.html

Balas
avatar
admin
July 17, 2013 at 10:49 PM ×

Start tahun lepas dina dah tak main bunga api kertas tu . Yang bunga api batang besi tu lagi dina tak pernah main . Hihihi .

#nakkk sangat main . Nak jadi macam budak kecik balik . Taknak serius serius . Nak ceriaaa je . Tapi takde geng :''(

Balas
avatar
admin
July 18, 2013 at 3:07 AM ×

Bunga api ni membawa kenangan ramai orang semasa menjelang raya..sejak nenek moyang lagi...

Balas
avatar
admin
July 18, 2013 at 9:28 AM ×

Salam Ramadhan dari Kak Ummimanje@UmmiKami :D

Balas
avatar
admin
July 18, 2013 at 3:39 PM ×

memang bst tpi bhya sikit sbb besi tu kn panas lps kita bkr dy

Balas
avatar
admin
July 19, 2013 at 1:35 AM ×

Lamanya tak main bunga api..sekarang ni susah dah nak main..duduk apartment memang payah sikit la

Balas
avatar
admin
July 19, 2013 at 2:08 AM ×

bunga api batang besi best drpd bunga api kertas merah putih tu sebab sprinkle dia lagi cantik plus tak bnyk asap. tapi bahaya sbb bila habis, ia jadi besi yg berbara. nanad pernah terduduk atas bara batang bunga api besi T_T kenangan pahit sungguh. huhu

Balas
avatar
admin
July 19, 2013 at 11:20 PM ×

Rindunya nak main bunga api !

Balas
avatar
admin
July 20, 2013 at 9:45 AM ×

susah nak dpt yg macam dulu...yg gambar kucing tu.....

Balas
avatar
admin
July 20, 2013 at 6:15 PM ×

Dah jrang jumpa dah yg jnis besi tu skarg

Balas
avatar
admin
July 20, 2013 at 6:23 PM ×

teringat zaman bebudak dulu . suka sangat main bunga api batang besi :)

Balas
avatar
admin
July 20, 2013 at 9:33 PM ×

Saya dh lama tak main bunga api..

Balas
avatar
admin
July 20, 2013 at 10:35 PM ×

Dulu slalu main bunga api besi ni .. skrrng jarang jumpe .. heiran betul !

Balas
avatar
admin
Thanks for your comment