Bunga Api Batang Besi

Childhood Memories : Bunga Api Batang Besi

July 17, 2013,34 Comments

Cantiknyaaa.....

Kami lima beradik sangat sukakan bunga api.. mesti berebut bila abah belikan bunga api. Paling deno suka ialah bunga api batang besi..

Selepas solat mesti keluar rumah nak main bunga api^^


Percikan bunga api batang besi lebih cantik berbanding bunga api kertas... Sekarang dah susah nak jumpa orang jual bunga api batang besi


p/s: main bunga api mesti nak nyanyi lagu selamat hari raya.. :')



You Might Also Like

34 comments:

  1. asal berkumpul ngan adik badik yg lain, komprom akn main bunga api

    ReplyDelete
  2. hahaha.. teringat zaman budak2 dulu.. suka keluar umah senyap2.. bawak geng pergi main bunga api and mercun.. pastu bila mak ayah masing2 keluar.. buat2 main bunga api besi ni..

    ReplyDelete
  3. erkk maksud deno bunga api yang kucing tu,kan....alah paket gamabr kucing tu hah he3..tapi masa kecil kak lea risau main sebab rasa memercik kat tangan seriau he3..

    ReplyDelete
  4. serius memang susah nak jumpa bunga api batang besi ni???wah.. tak bestnya

    ReplyDelete
  5. Akak pun suka yg besi..yg kertas tak cantik sebab apinya tak nampak mcm bunga..mcm bakar kertas je..kan..

    ReplyDelete
  6. nie yang buat tak sabar nak raya nie deno...hehe

    ReplyDelete
  7. bahaya main bunga api batang besi ni..takut terpijak mase campak lepas abis tu..m3h pernah kene mase kecik2 dlu..hehe
    cian ank2 m3h x dpt main bunga api lgsung,m3h takut diorg cedera ke hape..kejam tak..kalo m3h x bg diorg main bunga api..

    ReplyDelete
  8. Weekend ni nk main bunga api. Dah beli siap2 utk adam main =)

    ReplyDelete
  9. Btl sgt, tp yg besi tu mahal dari yg kertas....slmt berpose deno ;)

    ReplyDelete
  10. sama la dengan skot. hoho. alsebabnya bunga api besi tu lambat sikit nak abis.. pastu dia punya api mcm bintang. :D

    ReplyDelete
  11. JANGAN SALAH BUANG JE.. SEKALI TERPIJAK MELECUR KAKI..

    ReplyDelete
  12. hak r..b.api btang besi 2 cntik =) slmat pn slmat, xmcm yg kertas merah n biru

    ReplyDelete
  13. bahay la yg besi tu walaupon best main nyer...deno kalau nk best lagi jom try meriam hehehhe..

    ReplyDelete
  14. biasanya PM akan temankan anak2 buah bermain bunga apai...hehe

    ReplyDelete
  15. Selalu main bunga api ni masa skolah dulu.

    ReplyDelete
  16. kenangan ni zaman kanak2
    balik kampung time raya main bunga api dengan sepupu sepapat hehe

    deno, cik kumbang tukar banner baru taw :)

    http://cikkumbangbanner.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. bunga api daripada batang besi dah kurang kita jumpa.....

    ReplyDelete
  18. adam paling suka men bunga api nii,heee

    ReplyDelete
  19. ada jual lg bunga api batang besi.. hehe

    ReplyDelete
  20. jemput join

    http://lobaksusue.blogspot.com/2013/07/qr-mini-giveaway-ketiga.html

    ReplyDelete
  21. jemput join

    http://lobaksusue.blogspot.com/2013/07/qr-mini-giveaway-ketiga.html

    ReplyDelete
  22. Start tahun lepas dina dah tak main bunga api kertas tu . Yang bunga api batang besi tu lagi dina tak pernah main . Hihihi .

    #nakkk sangat main . Nak jadi macam budak kecik balik . Taknak serius serius . Nak ceriaaa je . Tapi takde geng :''(

    ReplyDelete
  23. Bunga api ni membawa kenangan ramai orang semasa menjelang raya..sejak nenek moyang lagi...

    ReplyDelete
  24. Salam Ramadhan dari Kak Ummimanje@UmmiKami :D

    ReplyDelete
  25. memang bst tpi bhya sikit sbb besi tu kn panas lps kita bkr dy

    ReplyDelete
  26. Lamanya tak main bunga api..sekarang ni susah dah nak main..duduk apartment memang payah sikit la

    ReplyDelete
  27. bunga api batang besi best drpd bunga api kertas merah putih tu sebab sprinkle dia lagi cantik plus tak bnyk asap. tapi bahaya sbb bila habis, ia jadi besi yg berbara. nanad pernah terduduk atas bara batang bunga api besi T_T kenangan pahit sungguh. huhu

    ReplyDelete
  28. susah nak dpt yg macam dulu...yg gambar kucing tu.....

    ReplyDelete
  29. Dah jrang jumpa dah yg jnis besi tu skarg

    ReplyDelete
  30. teringat zaman bebudak dulu . suka sangat main bunga api batang besi :)

    ReplyDelete
  31. Saya dh lama tak main bunga api..

    ReplyDelete
  32. Dulu slalu main bunga api besi ni .. skrrng jarang jumpe .. heiran betul !

    ReplyDelete