SLE Boleh Bangun, Boleh Tidur - Dayang Deno

14.7.13

SLE Boleh Bangun, Boleh Tidur

Lupus sukar dikesan.. tiada penawar...

SLE.. macam deno selalu beritahu "dia" macam biskut chopsmore.. sekejap ada, sekejap tak ada... "dia" boleh datang suka2 hati, maksud deno SLE boleh aktif bila-bila masa sahaja..

SLE ... *my bestfriend not forever*

Bila deno sihat dan tak sakit.. maksudnya SLE tidak aktif dan sedang "tidur", tetapi apabila SLE "bangun" a.k.a aktif, deno boleh jatuh sakit sehingga masuk hospital, masuk ICU.. sebab tu la kalau boleh deno taknak "SLE bangun lagi....

Ada rakan SLE yang SLEnya telah 4 tahun tak aktif... selepas 5 tahun, SLE aktif kembali, bacaan ESR pun tinggi. Itu menunjukkan SLE dah "bangun" ! Ikut rekod perubatan deno pula, my SLE aktif setiap tahun, kali terakhir ialah pada tahun lepas.. Harap2 my SLE dah tak "bangun" ^^

SLE... learn about it :)


p/s: beware of SLE.. silent killer *boleh berkenalan dengan mr. SLE di tab menu blog dayangdeno^_^

13 comments:

  1. Harap-harap SLE akak terus mati . Takde bangun-bangun dah :')

    ReplyDelete
  2. Semoga SLE Deno boleh tidur selamanya. :) Take care, Deno !

    ReplyDelete
  3. moga cepat sembuh n sentiasa sihat
    tabahkan hati ye sis
    salam ramadhan

    ReplyDelete
  4. harap macam tu la :) amin..byakkn bersabar dn berdoa yup

    ReplyDelete
  5. insyaallah pasti ad hikmah. Moga SLE Dayang tidooo jeee

    ReplyDelete
  6. Harap adik deno boleh cube VIVIX, sian saya bace kisah awak ni..


    contact me for more info..

    ReplyDelete
  7. hope sle deno tidur selama2nya. jaga kesihatan ya deno.

    ReplyDelete
  8. semoga SLE akk cepat sembuh .. Aminnnn

    ReplyDelete