Stok Ubat Bulan Ogos - Dayang Deno

29.7.13

Stok Ubat Bulan Ogos

Setiap bulan ke hospital ambil bekalan ubat...


Alhamdulillah semua bekalan ubat ini percuma sejak dulu sampai la sekarang... :)

Terjumpa pula kakak pegawai farmasi berbangsa cina *dah lupa nama dia.. Dia masih kenal deno, tahun lepas deno masuk wad, dia yang naik wad untuk tukar ubat deno..

Agaknya nama "dayang" memang rare kot sebab biasanya doktor pakar, doktor pelatih, nurse dan pagawai farmasi mudah ingat nama "dayang" dan ingat muka "dayang" ni.. ekekek.. nak buat macam mana, sejak mula sakit sampai la sekarang, badan tak besar2.. muka pun sama je macam dulu.. ish3


p/s: siblings deno semuanya "dayang".. bila orang call nak cakap dengan dayang, mesti deno tanya.. "dayang yang mana satu?" hehe ^^



25 comments:

  1. SAYA ADA KAWAN NAMANYA TAJUL EFFENDI. SAYA PUN TAK TAU DIA ADA ABANG NAMANYA BERMULA TAJUL JUGAK. SATU HARI SAYA PERGI KE RUMAHNYA DAN BERTANYA PADA EMAKNYA NAK JUMPA TAJUL, MAKNYA TANYA TAJUL YANG MANA, SAYA PUN TAK INGAT MASA TU NAMA AKHIRNYA. MAK DIA CAKAP NAK JUMPA TAJUL YANG BESAR KE YANG KECIK, SAYA BERITAHU TAJUL BESAR.. SAYA INGATKAN DIA ADA ADIK LAGI. LAST2 ABANG DIA YANG KELUAR.. HEHEHE

    ReplyDelete
  2. same la ngan sy.. sibling prmpuan seme ada akmar n sibling lelaki seme ad nme haffiz.. so, lau nk cri or call ktorang msti kne thu nme blakang... lau x, cri sorg akmar tp 3 akmar yg kluar or cri haffiz, 5 org yg akn kluar...hehe.. btw, bnyknye ubat... skit pe ny?

    ReplyDelete
  3. banyaknya ubat deno.

    kalau nama dayang memang senang ingat sebab tak ramai yang nama dayang hhehe ;)

    ReplyDelete
  4. a'aa nama dayang ni susah nak jumpa.. yg akak pernah tau nama dayang, penyanyi dayang nur faizah tu je.. hihii

    *deno boleh je join.. bg nama anak salah sorang anak sedara deno :-)

    ReplyDelete
  5. hehehe lawak je tajul tu ngeee...owh kawan kak lea pun ada 2 kawan nama dayang masa kak lea study kat damansara dulu,diorang orang brunei...

    sabar ye deno..jangan skip makan ubat ye sebab doa dan harapan keluarga serta kami kawan blogger tak putus2 nak tengok deno sihat ^^

    ReplyDelete
  6. nama rare lps tu muka xbrubah memang senang la org nk ingt >.< hehe

    ReplyDelete
  7. banyaknya stok ubat deno tu...tk care dear...

    ReplyDelete
  8. Banyaknya ubat deno.. tak pe la deno yang penting deno sihat.. ;)

    ReplyDelete
  9. Banyaknya ubat Deno. Jangan skip makan ubat tau. :)

    ReplyDelete
  10. bnyaknya deno.. ingat arwah suami ada gak ubat bnyak2 n akak ada juga kena suntuk arwah.. take care urself ya dear

    ReplyDelete
  11. Allah banyaknya...dayang kebanykan org sabah kan huuu

    ReplyDelete
  12. deno... banyaknya obat.. *pengsan...

    kuatkan semangat k.. ^_^

    ReplyDelete
  13. Byknye dik!!

    Blogger pun ramai panggil deno dayang kan

    ReplyDelete
  14. makan ubat tu tau deno. ikut jadual. kesihatan tu kena jaga betul2

    ReplyDelete
  15. Mak oiii...byknya stok ubat...boleh habih ke dik?

    ReplyDelete
  16. salam deno, lama akak tak bertandang kat sini..selamat menjalai ibadah puasa...banyaknya ubat yg perlu deno makan kan.... moga kesihatan deno sentiasa baik.

    macam akak selalu tanya nak cakap dengan ema mana..hehehe

    ReplyDelete
  17. Selalu nya nama dayang ni msti d kaitkan dgn org srwak..sbb org sarawak banyak nm mula dgn dayang... mcm penyanyi dayagnorfaizah..

    ReplyDelete
  18. Banyaknya ubat dik. Jaga diri elok2 ye. Akak sentiasa doakan Deno. Btw, memang nama dayang tu jarang ada..tapi sekali dgr macam org sarawak sbb org sarawak yg banyak nama dayang ni

    ReplyDelete
  19. Ya Allah banyaknye ubat akak deno ! Dina ni setakat ubat selsema pon dah bluek bluek dah . Hahaaa .

    p/s: siblings dina semua nama lain . kecuali abang je . Ngeee :D

    ReplyDelete
  20. erkk...bnyanya ubat 2..sy mkan yg ada skrg pn dah rsa muak..nikn bnyak mcm Deno..byakkn bersbar ye Dayang =) smoga cpatlh sihat2..

    ReplyDelete
  21. Banyaknya ubat!o.O

    Semoga cepat sembuh ya kak 'Dayang'
    Wahai SLE pergi main jauh-jauh.

    ReplyDelete