Tersilap Guna Air Dialisate CAPD Expired! - Dayang Deno

12.7.13

Tersilap Guna Air Dialisate CAPD Expired!

Deno tersilap guna air dialisate expired!


Image result for expired


Mungkin air dialisate yang family arwah Hj Ghazali sedekah pada deno hari tu ada yang expired, tak perasan pula ada kat situ!

Al-kisahnya deno dah terlewat nak buat CAPD, jadi tergesa-gesa buat tanpa lihat tarikh luput. Terus je air dialisate tu masuk dalam perut melalui wayar tenchkhoff tu. Tiba-tiba rasa tak sedap hati, terkejut bila tengok air expired! Terus tutup claim dan keluarkan air ubat tu dan minta ma tolong ambilkan dialisate baru.

Cuai betul! Rasa macam tak percaya sebab sepanjang 13 tahun buat CAPD ni, first time jadi macam ni... ish ish ish. :p



16 comments:

  1. Awak,tabah ye menghadapi SLE tu.ini semua ujian Allah :-) tabah ye

    ReplyDelete
  2. kena lebih berhati-hatilah,nasib baik kan ^^v

    ReplyDelete
  3. bahayanya Deno
    jgn buat lgi yer

    ReplyDelete
  4. adoiii.. be carefull lepas ni tau. :)

    ReplyDelete
  5. Lama betol cik akak tak singgah dik deno...dik apa kabar..Ya Allah rindunya cik akak dengan adik tau....

    Lepas nie adik hati-hati tau...tengok tarihk luput tu dulu....dugaan tu dik...sabar ya....Alhamdulillah adik cepat sedar :)


    salam sayang dan rindu dari cik akak dik...

    ReplyDelete
  6. LAIN KALI KENA LEBIH TELITI YE DENO..

    ReplyDelete
  7. Lain kali kena tengok dulu tarikh ya Deno Take care dear

    ReplyDelete
  8. haih deno ni, nasib perasan, kalo xperasan bahaya tu .

    naseb xjadi apa2.
    lps ni kena lg alert k.

    salam ramadhan.
    dan header blog deno cantik sgt !
    suka.

    ReplyDelete
  9. ish!
    ok ka mcm tu?
    xd effect ke ke?
    hope semua ok n sy tahu mmg erkk!
    hahaha..
    len kali tgk expired dlu taw! :)

    ReplyDelete
  10. hu3...nasib baik tak jadi apa apa2... more careful lepas nie ye deno.....

    ReplyDelete