Erk.. 5.8 Je??? - Dayang Deno

20.8.13

Erk.. 5.8 Je???

HB : hemoglobin (sel darah merah dalam badan)


Nurse baru tepon tadi, beritahu result darah den.. nurse cakap HB deno rendah!! HB deno hanya 5.8! Sebelum ni 8++. Hemogolobin orang normal 12-16...

Ok, sentap jap... Nape rendah sangat nih! Nurse dah tepon doktor deno, deno kena cucuk ubat! Hwaaa... kenapa la jadi rendah sangat ni... dah la lusa ni appointment dengan doktor.. aduyaiiiii



p/s: debbor debbor =_=

12 comments:

  1. kalau hemoglobin kurang kena makan hati banyak2.. hehe

    p/s: deno pernah jumpa perfume ni

    http://onitsukahana.blogspot.com/2013/08/malangnya-nasib-di-hari-pertama.html

    hana nak sangat-sangat

    ReplyDelete
  2. Makan la hati ayam. Or daging. Insya Allah bertambah darahnya tu nanti.

    ReplyDelete
  3. HB akak pon rendah. deno ada tips tak camana nak naikkan HB?

    ReplyDelete
  4. Nad doakan kkdeno punye darah bertambah. nad pun risau da huhu

    ReplyDelete
  5. aduiyai, mesti la susah hati kan,
    harapnye xde lah benda yg kurang sedap didengar..

    ReplyDelete
  6. Sabar kak deno. Allah tengah uji tu. Allah ujikan sebab Allah sayang, Untung akak sebab Allah sayang sangat dengan akak :') subhanallah

    ReplyDelete
  7. Oh..rendah sgt tu dik. Btw, akak pun sama rendah HB cam dik. Kalau selalu adik 8++, akak 9++ je..akak takleh makan ubat sbb alah

    ReplyDelete
  8. Sabar ye Deno.. Rendah sangat HB Deno tu.. kena selalu jaga makan, makan ubat sama ye :D

    ReplyDelete
  9. saya doakan akak yang terbaik :)

    ReplyDelete
  10. Sel darah merah berbentuk dwicekung . Ehh ngajor sains pulakk :3

    #rendahnye HB akak ! Tapi dina sendiri tak tau darah dina berape banyak . Huhuuu :/

    ReplyDelete