Fuu ~ Semput! - Dayang Deno

15.8.13

Fuu ~ Semput!


Petang.

Layan anak-anak buah main masak2.. Nak pula main masak betul, nak ada api asap bla bla.., cikcu ni layan je budak2 nih, lagipun Aina dan Amca dan nak balik johor sabtu ni. Tok abah (my abah)  pula sporting sekali, siap ambil kayu2, jaring.. nyalakan api macam picnic pula.. ^_^

Deno guard diaorang la.. Diaorang main masak-masak tu, buat sup bagai. Last2 selepas selesai main, rasa ketat dada jap, semput cikcu sebab hidu asap2 tu.. Mujur la kejap je... 



p/s: ada sikit2 lagi sisa "tak sihat" tu rupanya.. :p



17 comments:

  1. Jaga diri ye deno, main tu main jgk tau...

    ReplyDelete
  2. Tak pakai mask ke sis ? jaga kesihatan tu baik baik tau :) Sis kan tak sihat. Alahai comel je dia orang main masak-masak. :D

    ReplyDelete
  3. kkdeno kkdeno. nak main juga tu. hehe

    ReplyDelete
  4. WAH..Seronok nya mereka dapat cikcu macam deno...

    ReplyDelete
  5. teringat kenangan main masak2 mcam ni zaman kecik2 dulu..mak kata jgan main api pun, nak jugak try..hihi..

    ReplyDelete
  6. haha. budak2 suka sngat main masak2. mcm busyra dulu. hehe. btw jaga diri deno. :)

    ReplyDelete
  7. layan anak2 buah samapai semput deno...xpe lah, take care.. jgn sampai masuk spital plk..

    ReplyDelete
  8. hehe sudah bsr blh tlg mak masak di dapur.

    ReplyDelete
  9. Bahaya tu hidu asap . Mau pitam jadinye .

    ReplyDelete
  10. MASAK APE TU? MACAM MENARIK JE.. MASAK RUMPUT KE? NAK SIKIT.. :)

    ReplyDelete
  11. kesian cikcu hidu asap dah semput..

    ReplyDelete
  12. oh nak main masak2 tapi api nak real yer...hehe

    ReplyDelete
  13. Deno kena elakkan dari aktiviti yg boleh buat deno rasa tak sihat..tak care ya dik

    ReplyDelete
  14. Adeh..
    Dh lana x main ni..
    Rindu plak..
    Take care dino

    ReplyDelete