Kesan Ubat Agaknya - Dayang Deno

17.8.13

Kesan Ubat Agaknya



Ini ubat antibiotik baru sejak deno admitted  raya baru2 ni.. Pilnya berbentuk bujur.. Sejak amik ubat ni, badan rasa penat, lenguh2 dan mudah rasa semput walaupun buat kerja ringan!

Contohnya deno lipat pakaian.. menyapu.. sangkut baju pun dah rasa semput. Deno mesti berhenti sekejap lepas buat kerja untuk tarik nafas perlahan-lahan. Baru-baru ni bermain sikit dengan anak-buah pun rasa ketat dada bila bernafas.. Emm, kesan ubat agaknya sebab sebelum ni tak pernah rasa macam ni. Esok ada blood test untuk next appointment, boleh la tanya nurse..^^



p/s: kesan ubat kan?

10 comments:

  1. Sabar yerr...hummm...nnti tanya nurse..or better tanya doc..sbb prekripsi ubat datangnya dari doc..

    ReplyDelete
  2. Mkn ubat kena rehat byk dik. Slow2 buat kerja ye. Sy deno!

    ReplyDelete
  3. Bila next appoinment deno? Nanti jgn lupa ckp dgn dr apa yg deno rasa.takut infection tu still ada cuma partially treated je coz deno dpt iv antibiotic kat ward 3 hari je kan..hope everything will be okay dear

    ReplyDelete
  4. ubat tu suruh kk deno rehat kot hehe

    ReplyDelete
  5. Kadang-kadang ubat ni bawa kesan yang bahaya juga. Biasalah susah nak jumpa ubat yang betul2 mujarab kadang2 baik tapi lain pula yang datang. Huhu hanya Allah saja yang tahu ^^" Anggap itu sebahagian daripada ujian :)

    ReplyDelete
  6. Nnt tanya Doktor ya sbb takut Deno alah dgn ubat ni

    ReplyDelete
  7. samalah. tiap kali lepas sudah menyapu, jntung saya berdetak laju. cegitu jugak slepas bt kerja2 ringan yg lain. mulalah termengah-mengah. maybe sebab athma. tapi sk rendah dulu berlari pun boleh. sekarang.....

    ReplyDelete