Lengan Masih Belum Boleh Lurus - Dayang Deno

11.8.13

Lengan Masih Belum Boleh Lurus

Lengan kanan masih belum boleh lurus sepenuhnya..

Semuanya gara-gara blood test pada nadi.. Doktor rasa nadi pada lipatan tangan then dia akan cucuk lebih dalam pada bahagian nadi untuk ambil darah.. Blood test ini untuk lihat kandungan oksigen dalam darah.. Kadang2 doktor cucuk pada nadi di bahagian pergelangan tangan, yang tu lagi gila2 sakit. Deno pernah kena tahun lepas dan tahun 2011, nangis jugak.. huhu^^

Semasa di emergency baru2 ni, doktor cucuk 3 kali baru dapat. Jarum besar 2 kali, jarum kecil sekali.. Selepas cucuk 2 kali, doktor tukar jarum biru.. Barulah darah keluar.. Dalam banyak2 blood test, deno paling tak suka yang ini, rasanya adalah paling sakit! Cucuk masukkan branula pun tak sakit macam tu..

Paling sakit bila darah tak keluar, doktor tarik sikit, pastu masukkan lagi, tarik sikit masukkan lagi lebih dalam.. Tahan sakit sampai keluar air mata, sakit sangat2! Doktor cakap.. "sori ya sori ya...". Deno senyum je la. Dia buat pun untuk kebaikan deno juga :)

Kesannya lebam biru dan sakit yang belum hilang. Hari ini, lengan masih belum lurus sepenuhnya sebab sakit.. Sabar je la...


p/s: nanti cerita macam mana jarum  tu masuk lengan... ^_^



9 comments:

  1. Semoga kak deno tabah .. Get well soon

    ReplyDelete
  2. nad gerun dgr kena cucuk bnyk kali.. hhuhu

    ReplyDelete
  3. Aisehhh..pasrt masukkan jarum tuh...adeiii...mmg sakit...sabar dan tabah yerr..

    ReplyDelete
  4. Mesti sakitkan? Emm, sabar tau Deno. Atul yang sihat ni bersyukur sangat-sangat. Atul harap Deno pun akan sihat macam Atul dan yang lain-lain. :)

    ReplyDelete
  5. Sabar jelah Deno..hm mn sakit ye cucuk nadi dgn tulang blakang??

    ReplyDelete