Stok Dialisate CAPD Untuk 2 Bulan - Dayang Deno

13.8.13

Stok Dialisate CAPD Untuk 2 Bulan

Alhamdulillah sejak air dialisate dihantar terus ke rumah patient, abah dah tak perlu susah sewa lori dan angkut bekalan ubat CAPD yang berat tu di hospital.. syukur :)

Tadi tiba-tiba ada lori besar sampai, kakhanna pun terkejut.. "eh kita takde order perabot, lori mana ni?" Oh lori CAPD tu rupa-rupanya..

company Baxter

Tiga orang abang lori angkat air ni, berat tau kotak-kotak ubat ni. Deno pun tak larat nak angkat. Berat berat berat! Dulu letak di luar rumah, sekarang dalam rumah pula. 

Stok kali ni dihantar untuk 2 bulan sekaligus. Maksudnya awal bulan 10 pula stok air ubat ni akan dihantar ke rumah deno. Terkejut juga abang lori bila tahu deno dah 13 tahun buat CAPD, boleh tahan lama. hehe.. Alhamdulillah dengan izin Allah, tiub deno berfungsi dengan baik. Alhamdulillah :)


p/s: deno buat CAPD kerana SLE 



14 comments:

  1. MAK OII.. BANYAKNYA.. BERAPA KOSNYA NI?

    ReplyDelete
  2. MAK OII.. BANYAKNYA.. BERAPA KOSNYA NI?

    ReplyDelete
  3. emem tu je ke cara nak ubatnya fuhhh slmt hari raya deno..keep healthy oke :)

    ReplyDelete
  4. Banyaknya . . Semoga cepat sembuh :)

    ReplyDelete
  5. "boleh tahan lama" maksud abag tu.. dah lama Deno ngidap SLE ka.. hehe mesti terkejut kan abang tu.. tengok Deno sihat dan senyum2 ja :) bagus2..

    ReplyDelete
  6. Uish,banyak tu,untuk berapa lama ni? :o

    ReplyDelete
  7. Banyak nye. Terkejut saya. Hehe tu satu bentuk bantuan dari Allah juga tu :)

    ReplyDelete
  8. subhanallah..banyaknya Deno..smoga cpat smbuh..

    ReplyDelete
  9. kalau sehari Deno kena guna berapa botol air tu? nnt deno cite ya dlm entri baru

    ReplyDelete
  10. Fuhhh!! penuh rumah..
    Apapun moga Deno kuat ye dan jangan skip tau :D

    ReplyDelete