www.dayangdeno.com - Dayang Deno

27.8.13

www.dayangdeno.com


Alhamdulillah... blog dayangdeno dah ada domain sendiri!

Kenapa deno nak pakai domain sendiri? Sebelum ni deno dah buat survey juga sebelum nak pakai domain ni.. haaaa... sebenarnya banyak kebaikan ada domain sendiri^^

1. Nama domain yang lebih senang nak ingat kerana lebih pendek
2. Lebih mesra SEO
3. Domain berbayar lebih dipercayai dan lebih selamat
4 Domain berbayar menunjukkan kita serius dalam berblog
 etc.....

Domain blog deno didaftar di NetKL Network atas nasihat daripada rakan blogger senior iaitu blogger shida^^ Kak shidalah yang membantu deno dalam menukar blog deno dari blogspot ke [dot] com, tak lupa juga blogger khairul zamri yang turut membantu tadi ^_^

Family pula banyak support, deno pun makin excited la nak ada domain sendiri..hehe^^ Jadi, hari ini dengan rasminya blog dayangdeno ada domain sendiri... (◕‿◕✿)

my new link :

p/s: minta perhatian dan kerjasama rakan blogger yang ada url deno di bloglist, bolehlah korang ubah url deno kepada [dot] com ya.. Okes, Singgah selalu..... :) *dah macam nama restoran pula, hihi^^

26 comments:

  1. tahniah deno :) akhirnya hehee..apa2 pun smoga deno terus suksess dgn domain baru ni :) org kata haluan baru jd moga lebih lancar perjalanan blog ni amin :)

    ReplyDelete
  2. tahniah kak deno ^^ nad tuka link kat blog Nad sekarang gak weeeeee
    Tumpang gembira juga :D

    ReplyDelete
  3. perasan gak td..heheh.. akak pun nak tukar la..

    ReplyDelete
  4. wahh tahniah deno! hugs and kisses!

    ReplyDelete
  5. tahniah deno...ini dikatakan makin maju ke depannnn sukses selalu ya :)

    ReplyDelete
  6. wah tahniah deno...yelah,kan hurm nak kena tukar jugaklah he3...ok2 kak lea cepat2 adjust kat bloglist ye ^^

    ReplyDelete
  7. SAYA TAK TUKAR PUN URL DI BLOGLIST.. BOLEH SAJA MASUK BILA SAYA KLIK LINK DI BLOGLIST..

    ReplyDelete
  8. hohoho... sempoi deno, hehe.. tahniah!

    ReplyDelete
  9. tahniah dik. semoga terus maju jaya dlm dunia blog!

    ReplyDelete
  10. tahniah deno., susah x tuka domain sendiri? pdg teringin gak hehe

    ReplyDelete
  11. tak susah ke bila ada domain sendiri? sy tak ambik tahu sangat pasal domain ni hehehe

    ReplyDelete
  12. tahniah dik...dah ada domain sendiri...

    ReplyDelete
  13. tahniah kak...huhu..bestnya!

    ReplyDelete
  14. TAHNIAH dear. Welcome to the club. Servis NetKL memang terbaik. Akak dah masuk hampir 4 tahun jadi kastemer tetap network tu.

    ReplyDelete