Pengomen Tegar Blog DayangDeno

Pengomen Tegar September 2013 Blog DayangDeno

September 30, 2013,26 Comments

Wah.... rajinnyaaa.... siapa yang rajin komen blog deno bulan september ya? jom kita lihat siapakah "hantu" komen blog SLE patient ni ya?


Tahniah kepada semua blogger di atas kerana berjaya masuk ke dalam list top komentar blog dayangdeno!^^ Semua blogger di dalam list di atas akan dimasukkan ke dalam bloglist di sidebar untuk bulan 10 :) Nanti bulan 11 kita lihat pula, siapa yang berjaya masuk ^^


Tak lupa juga, deno nak ucapkan terima kasih pada anda semua yang sentiasa support dayangdeno...terima kasih!  :)


p/s: bagi peserta 3000 SLE Supporters GA, jangan lupa semak nama ya :)


26 SLE Supporters :):

Segmen

Giveaway Habis UPSR! by Hannan and Era

September 30, 2013,8 Comments

Support segmen adik2^^



28 SEPT-25 OCT
UMUM-26/27 OCT


~[CLICK BANNER UNTUK JOIN]~

hai! kali ni hannan n era buat GA sempena kitorang habis! Merdeka! dari UPSR! Harap2 mendapat sambutan lah yer ^^ sila click banner di atas untuk join ye bloggers2

SENARAI HADIAH GIVEAWAY HABIS UPSR! BY HANNAN N ERA


  • Hijab Bando x1 Top Referral 
  • x3 buah novel :- Jangan Baca Novel Ini, Puisi Untuk Nadina, Padang Bulan x3 pemenang
  • keychain blogger x2 pemenang
  • Review Blog x5 pemenang
  • Topup RM10 x2 pemenang   
  • x1 shawl , x1 necklace x1 pemenang 
  • x1 notebook x1 coinpurse x1 pemenang  
  • Button Badge Blogger x2 pemenang
  • x1 lipgloss kiss beauty, kiss beauty 3D, obuse lip tint, candy lip tint, x3 shiseido mask, x1 lip mask, x1 eye mask x2 pemenang *4 bottles per winner*
  • 10% discount untuk semua yg join GA *jika ingin membeli barang dari JASPLE BOUTIQUE
  • Tudung x3 pcs *tudung apa pun tak pasti* x3 pemenang
  •  doodle x2 pemenang            



MENCARI SEORANG TOP REFERRAL MEMENANGI HIJAB BANDO X1


           

8 SLE Supporters :):

Segmen

Giveaway Saya Sayang Malaysia - JiwarOsak

September 30, 2013,4 Comments




Giveaway Saya Sayang Malaysia





Jom Sertai Saya Memeriahkan Lagi Giveaway ini..

Hanya 4 Step untuk Sertai Giveaway Saya Sayang Malaysia




1. Tajuk "Giveaway Saya Sayang Malaysia – JiwarOsak"

2. Copy and Paste Code entry giveaway

3. Follow dan Like fanpage Sponser

AbgferOz | Izzat Nazmi | Ieta Mat Sa’ad | Dunia Niaga Ieta | Delima Zamrud | Mohd Ridzwan | Sheila Salim | Nizam Ijam | Amirul Syahnaz | Rosila Wati | Nrl Ndh | Cik Gksb | Miszz Nadea | Aqilah Azmy | Syiera Shiera | Lienda Ramly | Diera Tekikushika | Nurmujahidah Ismail | Edizz PreTouch | Dayang Deno | Hadi Ismail | Tengkubutang Miaw | KyLe Kesha


4.Lengkapkan Ayat – Saya Sayang Malaysia kerana….

Sila Layari Website Penganjur untuk menyertai giveaway ini..

4 SLE Supporters :):

Walk-A-Payung

Nanti?

September 30, 2013,16 Comments


Deno rasa Walk-A-Payung paling best semalam...!! ^_^

Siapa kat atas tu dengan deno...??? hehe... nanti deno cerita eh.. busy sikit hari ni.... Nanti tau! :)


p/s: enjoy Walk-A-Payung semalam! ^_^



16 SLE Supporters :):

Walk-A-Payung

Selamat Tiba :)

September 28, 2013,16 Comments


Selamat sampai JB. Dalam enam lebih baru masuk Setia Tropika... Ini pun baru je online, penat juga sebab Terengganu ke JB kan jauh.. huhu...

Suka betul aina tengok cikcu dia nih, cikcu pun excited jumpa anak buah jauh dua butir tuh.. Aina dan amca.. Diaorang pun bersemangat nak ke Walk-A-Payung esok..! Program WAP tu kat Skudai, jom kita ke WAP! Klik SINI :)


p/s: penat


16 SLE Supporters :):

Walk-A-Payung

Walk-A-Payung Aku Datang!

September 28, 2013,12 Comments


Dalam perjalanan ke JB :)

Esok program Walk-A-Payung! Deno, ma dan abah... ^^ Semalam dah siap2 dengan checklist.. Bukan apa, checklist air dialisate CAPD.. Macam ni la bila nak ke mana2, perlu kira dulu berapa hari nak pergi, berapa banyak air ubat nak bawa.. Nanti nak buat CAPD kat sana pula^^ Tak sabar nak jumpa anak buah jugak nih^^


p/s: menaip dalam kereta... hihi..  oh ya, senarai peserta GA deno akan update nanti ya :)



12 SLE Supporters :):

Segmen

Senarai Peserta 3000 SLE Supporters

September 27, 2013,78 Comments


Senarai peserta 3000 SLE Suppporters :

  1. Paly
  2. ♥ Gee Azie 
  3. Hannan Wahyu
  4. Sigadismerah
  5. Kisah Si Dairy
  6. Nor Adzwaty
  7. Kenit Cinonet
  8. Chepah Ila Hussein
  9. Eymasuhoppe
  10. LienLiendot
  11. Lots Of Love By Shakira
  12. Dunia Pena
  13. Mrs. Mahadi Rosmin
  14. Just Shup Up
  15. Afievy Ivy
  16. Story Of My Life 
  17. Wada's Blog
  18. Kisah Kita
  19. My Boyfrind Is An Army
  20. Cikk Mira
  21. Me Y Le Memoria
  22. Impeccable Rambling
  23. Mojat Cerewet
  24. CikFie
  25. ~Lalala~
  26. Choi•Minhoヅ™
  27. Farhan Kerewx
  28. Mazni Munawar
  29. Mia Liana
  30. Hakimi Putra
  31. Tampawan
  32. Arifah Lee
  33. Misz Nadiah Rosnadiah
  34. Ekspresi Nyanyian Hati
  35. Amanina Nasuha
  36. Contest & GA Blog
  37. Fizi Zaidi
  38. Life Of Me
  39. Faiz Tutorial
  40. Zaza Nizam
  41. Diari Jejaka Hangat
  42. Erti Sebuah Kehidupan
  43. Nysachubby
  44. Hawa Shazana Blog
  45. Rienna Euynna
  46. Annur Islam Contest & GA
  47. Kubersuka Ria Di Sini
  48. Cerita Contest Dan GA Fadwa
  49. It's All About Giving *Schomells
  50. Ainim Suju
  51. Ierah Luvie
  52. Nur Syazana
  53. Athirah Khinder's Blog
  54. Akukah Bidadari Itu
  55. Saya Blogger Baru
  56. Budak Sedih
  57. Cynta Ieda
  58. The Imaginary Dream
  59. Saya Sebenarnya Milik Dia
  60. Wonderfull Life
  61. Nur Athirah
  62. Pinkizluv
  63. Miss Banu
  64. Mieza Jhaa K
  65. Cik Simple
  66. Gebang Chik Sengal
  67. Bitter Sweet
  68. Only For Contest
  69. GreenAmila
  70. Aku vs Dia
  71. Wid Diah Story
  72. Nana Ameer
  73. Geng Entry
  74. alisyahira's 
  75. Me And You Forever
  76. Fatin Qis
  77. Tengku Butang
  78. Siti Nurazwaniza
  79. Simple Notes
  80. Blog Miss Eidza
  81. Tasha Aqisha
  82. Teaser
  83. Kisah Emas Putih
  84. Si Gadis Berkaca Mata
  85. Loveyoucontest
  86. Farra Anuar
  87. Aliya Tralala
  88. Anadiera Blog
  89. Mizi Sempoi
  90. Izzatie Bloggies Blog
  91. Misz Rockers World
  92. Blog Che A
  93. When Ugly Turn Gorgeous
  94. Yumida
  95. Diana Azhar
  96. Atiqahhhhh
  97. Aisyah Abdullah
  98. Dua Hati Menjadi Satu
  99. I'm PMR Victim '13
  100. Adam Faiz
  101. Domokun
  102. Budak Kampung
  103. Superb Cutie
  104. HBJ Official Blog
  105. DingDang (cikgufaiz)
  106. Cahaya Kehidupan
  107. Birunya Langit Cinta
  108. Shuhada Salleh
  109. Syiera Firdhaus
  110. Haneeza Mohamad
  111. Fais
  112. Syuraa Rashid
  113. That JMBelog
  114. Norasyimah Saifullah
  115. Farhah Nurhanis
  116. Kasih Lestari Abadi
  117. Sweet Smile And Sweet Life
  118. Norraz Hobbies
  119. Nasuhanass
  120. Belog Cik Baby
  121. Lia's Blog
  122. Sabrina SA
  123. Blog Mrs Secretary
  124. Putery Farhana
  125. Hidup Mau Rileks
  126. Kemaafan.. Dendam Yang Terindah
  127. Bila Aku Jatuh Cinta
  128. Love Is Simple
  129. The Other Side Of Me
  130. Online Diary
  131. Story Nadya
  132. A Gurlz Obsesses With Chocolate
  133. Blog Myrah Awesome
  134. PakCikLie
  135. Espiranza
  136. My Life
  137. Che Bethomek Bong
  138. Cerita Shark
  139. Cik Kumbang
  140. Sheila Shahfiekry
  141. Eiyna Diaries
  142. Le'moustache
  143. Suri Inairus
  144. Umiyy Kamarul
  145. Sweet Potato
  146. Khairunnisa Hassan
  147. Secret Heart
  148. FatinDiana
  149. Shine Your Way
  150. Nur Hidayah
  151. Biesour
  152. Sastera Cinta
  153. Zack
  154. Nana Story
  155. Kim Jongin
  156. Duniaku, Diariku, Kehidupanku
  157. Liyana Jay
  158. Cik Ekah Atieqah
  159. Princess Smiley
  160. Arni Nazira's Blog
  161. Young Muslimah
  162. Kehidupan Bukan Khayalan
  163. Angel Of Ice Cream
  164. Cloud In Candy
  165. Amirah Safiee
  166. Yan Saflina
  167. Contest & GA MisZ Sunsweetz's Blog
  168. Blog Ieta
  169. Kasih Zara
  170. Beauty Of Islam
  171. Nasrina Hani
  172. Nama Saya Siti
  173. Only For You
  174. Blog Rabiatul Rahim
  175. Anayuhanis
  176. Saniah
  177. Kkuyoo
  178. Lui At Elle
  179. Madkiez
  180. Syahirah Rissof
  181. Blue
  182. Afifah Azhr
  183. Sheila Eiman
  184. Struggling To Be A Better Muslimah
  185. Green Panda
  186. Exo Planet
  187. Losing Melody
  188. Bunga Mawar Ungu
  189. Mujahidah Cinta
  190. RishaMelonGadis
  191. Munirah Rahman Official Blog
  192. Watashi Irfan
  193. Lovely Ryeowook
  194. Finas Blog
  195. Liku-Liku Kehidupan
  196. Rest Of Our Life
  197. Keep Calm And Smile
  198. Long Title Is Long
  199. MukminSiber
  200. Ana Ahmad
  201. Dunia Melodiku
  202. I'm Stupid Liar
  203. Cerita Si Mata Coklat
  204. Vidoola
  205. Aimifiqa
  206. Sleek And Pump.
  207. Blog Contest And Giveaway
  208. We Are One
  209. Cerita Tentang Kita
  210. Miraa Nizam
  211. Ainahananininonino
  212. Cerita Tentang Kami
  213. Liyana Syafiqah
  214. Juliet's Diary
  215. The Journey Of My Life
  216. Blog Mis Eyz Blurz
  217. Mamadarwiish
  218. A Beautiful Things Is Never Be Perfect
  219. A Secret Journey
  220. Seindah Langit Biru
  221. Bangtan Boys Planet
  222. CIK HANA
  223. KhirKhalid
  224. Pokok Redup
  225. Iha :)
  226. Aiskrimvanilacoklat
  227. Blog Dila Ella
  228. Nanakimie
  229. Nina Life Stories
  230. Aenn Athirah
  231. Truly Love
  232. Cik Itah
  233. Asya Lya
  234. Nur Zahirah
  235. SiHatiMerahJambu
  236. What If
  237. Kawaii Blog
  238. Ayuyue37
  239. Nabila Medan
  240. Jombercontest
  241. Husna Zahidi
  242. Gambar Lawak, Giveaway dan Contest

TAMAT!


p/s: sila semak nama anda ya.... :)

78 SLE Supporters :):

Makan-Makan

Alahai Abangngah

September 27, 2013,9 Comments


Semalam teringin nak makan nasi beriani...

Kakngah carikan tapi dah habis... Okey, takpe deno tak kisah tak dapat pun. Next time boleh makan lagi kan..Rupa-rupaya abangngah (abang ipar) tahu juga yang deno teringin makan nasi beriani.. Tengahari tadi, tiba-tiba dengar suara abangngah ...

"adik! ni abangngah ada beli nasi beriani adik..  sian adik semalam tak dapat makan.."

Alahai abangngah.. abangngah selalu macam ni.. baru je deno sebut, mesti ada... terima kasih abangngah!! ^_^


p/s: dapat makan nasi beriani lunch tadi :)



9 SLE Supporters :):

Video

Shiro Buat Parodi Isteri MatYo

September 27, 2013,17 Comments

Kecoh satu Malaysia dengan video isteri MatYo..  btw, deno rasa kesian tengok pakcik tu kena macam tu.. memang biadap dan kurang ajar!  bayangkan ayah kita dia macam tu, apa rasa? mana pergi budi bahasa? memang rasa nak hempuk je si perempuan tu.. grrr....

Rasa nak marah tiba-tiba terjumpa video parodi Shiro isteri Matyo.. jom layan......




p/s: budi bahasa budaya kita.......

17 SLE Supporters :):

Tempahan

Tempahan : Vector Illustration DearXila

September 27, 2013,7 Comments

Hari tu deno tiba-tiba dapat mesej di fanpage daripada Zila nak tempah vector. Masa tu tak tahu pun, ingatkan siapa.. Rupa-rupanya blogger Xila! Masa ke blog Xila baru la tahu..... Biasa je illutration deno buat.. huhu.. Terima kasih Xila!


COPYRIGHT© DayangDeno
Kepada yang berminat boleh membuat tempahan di
Email : pinky_deeno@yahoo.com


7 SLE Supporters :):

Ubat Deno

Stok Ubat Bulan Oktober

September 26, 2013,8 Comments


Lusa nak ke JB..

Kebetulan pula tarikh ambil stok ubat untuk bulan 10 pulak hari ni. Petang tadi parents deno ke hospital ambil ubat..  Nampak banyak kan tapi ini cukup2 untuk bulan 10, nanti jumpa doktor akhir bulan 10, dapat resit ubat yang baru untuk bulan 11 pulak, harap2 ubat lain tak bertambah ^^


p/s: terima kasih HSNZ, alhamdulillah :)


8 SLE Supporters :):

Personal

Bila Hujan Lebat...

September 26, 2013,7 Comments

Bila hujan lebat..

internet macam biskut chipsmore.. sekejap laju, sekejap perlahan
tak dapat nak bw, jom sambung lukis :)




p/s: jangan lupa join GA deno ya :) 

7 SLE Supporters :):

Walk-A-Payung

3 Hari Lagi

September 26, 2013,8 Comments

credit to rakan SLE, kak waniez

3 Hari Lagi!

Walk-A-Payung Johor Chapter! Insyaallah lusa deno, ma dan abah akan bertolak ke JB :) Excited! Nanti boleh jumpa rakan2 SLE kat sana^^

Sesiapa yang tinggal di Johor boleh la nak join WAP! jom! :)


p/s: support Lupus patient :)


8 SLE Supporters :):

Drama Online

Love You Mr. Arrogant Full Episode

September 26, 2013,13 Comments


Sinopsis Love You Mr. Arrogant TV3
Zaara Amirah punya impian yang sama seperti impian tipikal gadis biasa, iaitu membina rumah tangga yang bahagia bersama insan yang dicintainya. Namun impiannya musnah sebaik saja dia terjerat di dalam perangkap lamaran paksa dari seorang jejaka yang asing dalam hidupnya, Zafriel Irham. Dek kerana ingin terlepas dari genggaman Sherry, menantu pilihan ibunya, Zafriel Irham memaksa Zaara Amirah menjadi isterinya dengan menjadikan sebuah janji sebagai modal.

Demi sebuah janji, Zaara Amirah reda menerima kehendak Ilahi. Biarpun tiada cinta, Zaara Amirah rela demi menjaga maruah diri dan keluarganya dari dipijak-pijak jejaka bongkak itu sewenang-wenangnya. Namun Zaara Amirah tidak menyangka, keputusannya itu membuatkan hidupnya kacau-bilau melayan karenah Zafriel Irham yang berhati kering dan tinggi egonya.

Berhadapan pula dengan Puan Sri Maryam, ibu mertuanya dan Sherry yang membenci dirinya, hidup Zaara Amirah tidak lagi aman. Kehadiran Hadry Hakimi, sepupu Zafriel Irham yang cuba merapatinya, mengeruhkan lagi keadaan. Keadaan bertambah parah apabila tanpa sedar, dia telah jatuh hati pada suaminya biarpun dia tidak dilayan seperti seorang wanita yang bergelar isteri.

Adakah kebahagiaan akan menjenguk hidup Zaara Amirah apabila dia sudah jatuh hati pada jejaka bongkak itu? Atau menunggu balasan jejaka itu ibarat bulan pada waktu malam menanti matahari menjelma pada waktu siang? Zaara Amirah terus menanti...

Pelakon Love You Mr. Arrogant: Azlee Khairi sebagai Zafriel Irham dan Zara Zya sebagai Zaara Amirah, Hanez Suraya, Keith Foo dan ramai lagi. 

Love You Mr. Arrogant Full Episode Online :
Episod 1    Episod 6    Episod 11    Episod 16   Episod 21 Episod 26

Selamat menonton :)

13 SLE Supporters :):

Segmen

Easy Peasy Giveaway by FD

September 25, 2013,14 Comments


Assalamualaikum.


klik banner untuk join


Senarai hadiah:
Plush toy LINE x 1, Powerbank Hello Kitty 5200 mAh x 1, barangan dekorasi x 1, MP3 x 1, Scented Powerbank 2600 mAh x 1, plain halfmoon shawl x 1, keychain Blogger x 3, bookmark limited edition x 5, topup RM5 x 2, voucher discount 10% untuk semua peserta

Easy Peasy Giveaway dianjurkan oleh Fatin Diana dan disponsor oleh Jasple Boutique, Preternatural Touch, Eymasu World Craft, Mojat Cerewet, dan Abam Ming.

Tamat 13 Oct 13, 10 malam

14 SLE Supporters :):

BMI

BMI Count

September 25, 2013,13 Comments

Jom kira BMI!

Just masukkan tinggi dan berat korang :) deno dah tengok BMI deno tadi... Macam biasa resultnya sama macam dietition deno selalu cakap, "dayang, you underweight"



p/s: masih tak achieve goal berat 40kg... haish!


13 SLE Supporters :):

LUPUS fighter

Al-Fatihah Buat Syahria Syahira

September 25, 2013,26 Comments


Baru sahaja dapat berita di Group SLE..

Seorang lagi Lupus fighter  telah "pergi" meninggalkan kita semua.. Rasa macam tak percaya, deno ada chatting dengan dia sebelum ni.. Masa tu white cell blood dia rendah sangat2.. Bila tengok mesej dia, rasa macam arwah masih ada.... Rasa ralat pun ada sebab tak tahu dia di HSNZ sebelum ni...

Allah lebih sayangkannya.. Sama-sama kita doakan semoga rohnya ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman dan dicucuri rahmatNya... amin.




p/s: semoga dia tenang di sana.... ya allah kuatkan semangatku......

26 SLE Supporters :):

Ada Orang Bosan Tak?

September 25, 2013,16 Comments


Kadang-kadang terfikir...

Agak-agak kan, mesti ada orang bosan dengan dengan blog dayangdeno.. Selalu je ada cerita pasal Lupus, pasal Systemic Lupus Erythematosus a.k.a SLE tu.... Selalu je ada info pasal "bestfriend" deno tu kan...

Tapi deno tak kisah, deno nak teruskan bercerita tentang "dia" sebab ramai lagi orang tak tahu tentang SLE.. Ramai orang tak sedar betapa bahayanya SLE sehingga ia digelar "silence killer". Semakin hari, semakin ramai warga Malaysia yang mengidap SLE, pesakit SLE makin bertambah dari sehari..

Tapi ramai tak sedar .. sebabnya? mereka tak ambil tahu, mereka taknak ambil tahu.. tak ada kesedaran tentang SLE. Deno pernah dengar ada kes rakan SLE meninggal dunia sebab ia lambat dikesan... Bahaya kan? Deno akan terus berkongsi, apa pengalaman deno, apa yang deno tahu.. Deno nak orang kenal dengan SLE, orang peka dengan SLE biarlah walau apa orang nak kata :')




p/s: LUPUS, learn about it 




16 SLE Supporters :):

Hadiah Giveaway

Senarai Hadiah 3000 SLE Supporters Giveaway

September 25, 2013,22 Comments

Cara pemilihan pemenang:
Top referral
Cabutan bertuah


TOP REFERRAL
Cash RM100 - NazrinaHussin

CABUTAN BERTUAH


Doodle Art Button Badge x 10 *limited edition from deno

Photo canvas daripada Canvas D'Arte
3 art kufi dan 3 typography canvas

Novel x 5 dari Hawadah

Bookmark x 10, Pin ribbon x 2, Button badge x 3 dari DuniaShida

Bookmark limited x 5 dari Mojat 

Perfume tanpa alkohol x 2 dari DyshaSahhir

Tudung bawal x 3 - Amila

Beauty tool x 1 - MamaDarwish

Topup RM10 x 8
Topup RM5 x 5

22 SLE Supporters :):

Tempahan

Tempahan : Simple Blog Edit & Design Journal Of My Life

September 24, 2013,6 Comments


Personal Blog
Package B - simple blog edit & design
Link : http://nikminijournal.blogspot.com

COPYRIGHT© DayangDeno
Kepada yang berminat boleh membuat tempahan di
Email : pinky_deeno@yahoo.com


6 SLE Supporters :):

Lupus

Kenapa Dos Steroid Naik?

September 24, 2013,6 Comments


Setiap pesakit SLE akan mengambil ubat prednisolone iaitu sejenis steroid...

Apakah SLE? SLE ialah  penyakit kronik auto-imun di mana badan pesakit menghasilkan protein darah dengan banyaknya. Protin darah yang dipanggil antibodi ini dengan sendirinya memberi tindak balas terhadap tisu seseorang. *cth serangan SLE pada deno ialah serangan pada otak, buah pinggang, kulit, sendi dan jantung..Punca penyakit SLE tidak diketahui.

Senang nak faham :
Antibodi badan pesakit bercelaru.. sepatutnya antibodi yang melindungi badan telah  mengkhianati badan sendiri dengan menyerang tisu-tisu dalam badan pesakit! Pesakit akan diberi steroid(prednisolone) untuk slowdown kan SLE.. semua pesakit yang ambil steroid, sistem imun memang lemah. Pesakit pun mudah sakit dan mudah terkena infection. Doktor akan naikkan lebih dos steroid apabila SLE pesakit aktif!

Kenapa doktor naikkan dos steroid apabila SLE aktif??

Apabila SLE aktif, antibodi badan pesakit yang bercelaru akan bertindak agresif menyerang organ2/ tisu2 pesakit. Pada masa itulah doktor akan naikkan dos steroid. Bila doktor naikkan dos, means antibodi pesakit akan lebih perlahan, pada masa yang sama SLE pun akan kurang agresif dan perlahan.. That's why dos dinaikkan dan dos steroid yang doktor naikkan pula bergantung kepada keadaan pesakit.... :)

What is SLE? --- >>> KLIK
Deno & SLE  --- >>> KLIK



p/s: LUPUS.. learn about it



6 SLE Supporters :):

Blogger

HELP!!!

September 24, 2013,9 Comments

Help!!




Nampak tak? Sedangkan deno dah update dua entri selepas Segmen Bloglist Oktober Zamani Abe, tapi entri tak keluar walaupun selepas 12 jam!

Sesiapa yang ada blog dayangdeno di bloglist, korang tolong remove link deno, then letak balik ya... terima kasih :)


p/s: dulu blog kakdiana pun jadi macam ni, then deno remove dan letak balik, baru okey :)


9 SLE Supporters :):