10 Blood Tube For Today - Dayang Deno

28.10.13

10 Blood Tube For Today

Pheww... baru update, badan letih hari ni..

Pagi tadi ke hospital, ramai betul patient.. Sampai penuh orang kat luar.. Patient je dalam bilik dengan nurse. Deno? deno macam biasa sampai sana terus jumpa nurse. Nurse dah nampak deno, terus beri deno blood tube.. Erk, terkejut deno! Banyaknyaaa! Hwaaaa.....

10 blood tube for me

Mati la deno...! Then nurse cakap 
"takpe, kita amik dulu darah dayang dulu, pastu kita tengok dayang mati ke tak.. hihi.. "

Akak buat lawak pulak, dayang dah nervous gila-gila sebab biasanya kalau banyak, memang kena cucuk banyak kali ni sebab urat deno halus! Susah nak dapat... baru je nurse tengok lengan.. Tiba-tiba.." dayang...!!! mana urat kamu,,?! "

Seperti yang deno agak, 3 kali cucuk baru dapat, itu pun dah guna butterfly needle yang paling halus!

First - lengan kiri : darah tak keluar langsung
Second - lengan kanan : dapat darah hanya untuk satu tube, then terus lebam
Third - lengan kiri kembali : nurse cucuk dalam sikit, yeay! penuh 2 syrinx!

Pheww.. lega sangat-sangat hanya 3 kali :) Balik rumah tiba-tiba je badan rasa letih sangat.. Alhamdulillah sekarang dah okey^^


p/s: sepanjang deno sakit 14 tahun ni, semua nurse baik dan macam kakak-kakak deno dah... alhamdulillah semua faham deno sakit macam mana, siap dapat "special service"! hihi.... ^_^


17 comments:

  1. special layanan untuk deno..nice ada nurse macam tu.lagipun memang nurse kena bersifat camtu..take your rest deno :)

    ReplyDelete
  2. singgah deno sini.. tak sabar nk tggu senarai pemenang GA hari tu

    ReplyDelete
  3. deno sakit apa? moga cepat sembuh ye..haishh byknya tube takut je tengok.. tak pernah lagi merasa sakit ambik darah ? hehe sakit dok ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. deno sakit SLE.. terima kasih :) sakit juga... ^^

      Delete
  4. Alhamdulillah .. Nasib kak deno x apa2.

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah Deno.. syabas kpd nurse2 tu kerana menunaikan tnggungjawab yg mulia sesama insan..

    ReplyDelete
  6. Semoga cepat sembuh ngeri plak tengok tube tu apatah lagi cucuk amek darah

    ReplyDelete
  7. he3..terbaik la kn =) nsb baik semua nurse baik2..turn sy p hospital bulan dpan pula..jenuh jgak kena p hospital slalu

    ReplyDelete
  8. tabahnya deno... seram tgk tiub darah byk tu... hhu

    ReplyDelete
  9. salam perkenalan dik!!adeh, ngeri perut akak tgk tube byk tu..akak doakan supaya deno sentiasa sihat & kuat..take care dear!! :)

    ReplyDelete