13 Tahun - Dayang Deno

14.10.13

13 Tahun

Image result for balloon tumblr

Deno di perpustakaan je tadi...

Al-kisahnya bermula selepas balik dari perpustakaan. Sebab dah lewat petang, singgah di HSNZ untuk buat CAPD, deno dah biasa tumpang CAPD di hospital bila dah lewat. Dalam CAPD Room ada seorang makcik yang tolong buat CAPD untuk suaminya.

Makcik tu tanya berapa lama dah deno buat CAPD. Deno jawab dah lama.. Makcik tu ingat dah lama tu dalam setahun macam tu, tapi sebenarnya deno dah 13 tahun dengan CAPD. Terkejut betul makcik tu sebab suami dia belum cukup setahun dah rasa penat dan tak larat nak buat 4 kali setiap hari ni. Deno pula dah 13 tahun, jadi deno pun nasihat makcik dan pakcik tu, bagi semangat sikit :)


p/s: kadang2 deno pun ada juga rasa penat tu, tapi bagi CAPD patient walau demam, sakit, penat, tak larat dan apa sekali pun, wajib buat rawatan CAPD!

9 comments:

  1. fizi pun pernah nasihat kawan2..padahal diri sendiri pun tak terurus..:) fizi klik olay dan sony :)

    ReplyDelete
  2. Semoga tetap tabah. Sy mendoakan yg terbaik buat Deno.. amin.

    ReplyDelete
  3. teruskan semangat yang deno ada ye..insyallah

    ReplyDelete
  4. semoga mereka dapat semangat deno untuk buat capd tu

    ReplyDelete
  5. Semoga semua yang ada sakit macam deno ni tabah menghadapi ujian ye.

    ReplyDelete
  6. kagum dengan ketabahan Deno selama ini...

    ReplyDelete
  7. moga deno tetap tabah
    13 tahun..lamanya
    salam aidiladha deno

    ReplyDelete
  8. bagus la kita bg semangat tambah pula makcik tu. semoga deno tabah dan kuat

    ReplyDelete
  9. semangat kak deno buatkan nad semangat juga hehe :)

    ReplyDelete