Air Dialisate Yang Telah Dimasukkan Ubat - Dayang Deno

22.10.13

Air Dialisate Yang Telah Dimasukkan Ubat

sempat snap sebelum buat CAPD 

Inilah air dialisate CAPD yang nurse dah "cucukkan" ubat antibiotik sebab nak cepat deno tu. Nurse tak marah, nurse nefro semua baik-baik tau. Sehari je ubat ni, next CAPD tak perlu dah sebab ianya hanya untuk langkah berjaga-jaga.

Nampak tak? Nurse dah tuliskan untuk kegunaan deno di rumah. CAPD dibuat 4 kali setiap hari,  beg yang pertama satu lagi tu deno dah buat dialisis ni kat hospital, sebelum tu nurse dah masukkan ubat pada dialisate.

Alhamdulillah :)



7 comments:

  1. deno intan terpilih oleh Allah utk terima sakit mcm ni... pasti de hikmahnya... sbb sy pnh lalui sakit kronik dulu... kini, alhamdulillah.. Allah beri byk kurniaan indah.. insha Allah.. Allah tahu yg terbaik utk kita kan... :-)

    ReplyDelete
  2. owhh..nsb baik nurse baik2 =) rumit juga ye nk kena hafal dan bt smua ni..kalau slap bt pasti mkan diri sndri..harap 1hr nnti adalah ubat utk psakit SLE ni..inshaa'Allah..tabahkan diri Deno..snyum sokmo..

    ReplyDelete
  3. Semoga kekal tabah Deno! Awak istimewa :)

    ReplyDelete
  4. kuatnye la deno ni.. jiayou! \0/

    ReplyDelete
  5. Deno mmg seorang yg tabah.. sy yakin, Allah pasti akan mengurniakan ganjaran yg besar kpd Deno nnti.. Allah Maha mengasihani & Maha Adil.. Dia Maha Mengetahui & janji Allah itu pasti.. amin..

    ReplyDelete