Kerana Nak Cepat - Dayang Deno

22.10.13

Kerana Nak Cepat

Kerana nak cepat, buat CAPD laju-laju. Bila buat laju, mula la berlaku kecuaian.. Tangan deno tersentuh hujung tiub bahagian dalam, terpaksa ke hospital untuk tukar transfer set (tiub CAPD) =.=


Lama juga kat hospital, dalam 2 jam macam tu. Lepas tukar transfer set, buat CAPD sekali lagi. Then nurse masukkan antibiotik dalam air dialisate CAPD. Ianya sebagai langkah berjaga-jaga.

Macam ni lah CAPD, apa sahaja tak kena atau ada kesilapan terus ke hospital, lebih baik cepat sebelum jadi apa-apa kan?


p/s: next week blood test lagi, adoii habis la darah deno.. huhu :p


14 comments:

  1. Semoga deno baik2 saja ya...

    ReplyDelete
  2. deno ni sebenarnya sakit apa erk?

    ReplyDelete
  3. hadoiii...lepas nie lebih berhati2 ye dik...kesian kena ulang lagi CAPD tu...

    ReplyDelete
  4. pasni takmoh laju2 lagi buat CAPD ek... :)

    ReplyDelete
  5. semoga semuanya ok..
    hati2 ler slalu pasni.
    susah jugak nnti kalau nk ke hospital sokmo.

    ReplyDelete
  6. banyakkn bersabar ye Deno..hm rumit btol ye..kalau dh tersntuh tiub tu..kna tukar sbb tkot jgkitan kuman ke?? kalau cuai cmni nurse kt hospital mrah x?? he3 bnyk plak tnya =)

    ReplyDelete
  7. Semoga ttp tabah & semoga cepat sembuh ye Deno.. amin.

    ReplyDelete