Tutorial : Cari Kod ]]></b:skin> Secara Manual - Dayang Deno

26.10.13

Tutorial : Cari Kod ]]></b:skin> Secara Manual

Tutorial ni deno nak bantu adik Aisyah :) Aisyah tak jumpa cari kod, search pun masih tak jumpa.. Bila ada masalah macam ni, biasanya deno akan buat secara manual.. Try and error, akhirnya jumpa jugak, yang pasti kod tu memang ada!^^

Aisyah nak kod ni :

]]></b:skin> 

Ok, search Ctrl F tak jumpa, kita buat manual! *klik gambar untuk lebih jelas

1. Log In > Dashboard > Edit HTML

2. Klik expend tick segitiga hitam kecik yang dalam kotak merah seperti kat gambar bawah ni.. tepi dia ada kod seperti yang dalam kotak hitam..

3. Lepas tu, keluar banyak kod kan? Macam gambar di bawah ni...

4. Haaaaa..... masa ni la nak buat manual :) Kita scroll slow2 ke bawah sampai jumpa kod ]]></b:skin>

Senangkan?

Sebenarnya kod tu ada, kadang2 kotak search ni tak detect semua.. Sebab tu kadang-kadang kita perlu cari secara manual :)


p/s: happy blogging^^


8 comments:

  1. oohh..Terima kasih akak! (selalu mengalami masalah yang sama)

    ReplyDelete
  2. rajin sangat deno buat tuto untuk para blogger...

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum. good tuto :) cari manual ja sng kn .huhu ..

    berminat utk menjadi sponsor?boleh pm or komen di entry ini. TQ :)

    http://contest-sanasini.blogspot.com/2013/10/mencari-sponser-bakal-giveaway-pilih.html

    ReplyDelete
  4. rajin Deno =) sy kalau xjmpa mmg xcari la manual..sbb png nk cari satu2 hu3

    ReplyDelete
  5. Deno ni mmg rajin & kreatif ye.. :)

    ReplyDelete