Tutorial : Edit HTML Dengan Mudah - Dayang Deno

20.10.13

Tutorial : Edit HTML Dengan Mudah

Sebelum ni kita nak cari nombor HTML kan... 

Ini tutorial sambungan untuk edit .. Sebelum tu, pastikan dulu korang nak edit apa.. Refer tutorial deno kat SINI. Ok, sekarang mula edit! *klik gambar untuk lebih jelas

1. Log In > Dashboard > Template > Edit HTML > Jump To Widget 

2. Klik Widget mana yang korang nak edit.. Contohnya Widget HTML 6

3. Then, terus keluar kod2 bawah HTML 6.. *contoh

4. Korang bolehlah edit apa2 pada kod tu .. 

5. Dah siap edit, ubah apa-apa yang patut.. Klik Preview dahulu... Kalau takde error, boleh Save template :)


p/s: hati2 edit, bimbang hilang semua kod penting^^

2 comments:

  1. betol tu =) skrg ni..blog kalau nk edit kod html..rsanya lg mudah dr dulu..

    ReplyDelete
  2. kena banyak belajar ni..siyes akak tak pandai

    ReplyDelete