Tutorial Scroll Box Di Ruangan Komen

Tutorial : Scroll Box For Comment

October 16, 2013,8 Comments

Scroll box untuk ruang komen! Barulah kemas kan, tak perlu nak scroll panajng2 ke bawah panjang-panjang! Jom mula!^^ *klik gambar untuk lebih jelas

1. Log in > Dashboard > Template > Edit HTML

2. Tekan Ctrl F, search kod ni :
<div class='comments' id='comments'>

3. Dah jumpa? Ok good. Sekarang korang gantikan dengan kod kat bawah ni pulak
<div class='comments' id='comments' style='overflow:auto; width:ancho; height:500px;'> 

4. Merah tu korang boleh ubah mengikut ketinggian yang korang nak. Kemudian, preview dulu... kalau takde error, boleh klik Save template! ^_^


p/s: happy blogging!^^


You Might Also Like

8 comments:

  1. Baru nak tnya psal ni! thanks deno!!!!

    ReplyDelete
  2. Blhlah psg scroll box untuk bhgian comment nnti...

    ReplyDelete
  3. terima kasih kak tutorial-scroll-box-for-commennya bisa Angel praktikkan...

    ReplyDelete
  4. Yg ni boleh apply utk ruang komen g+ ke Deno? Sy nk tukar balik pd yg asal, tp ada terbaca yg segala komen akan hilang.. sayang pulak mcm tu. Harap2 ada penambahbaikan pada g+ komen juga tu nnti.. :)

    ReplyDelete
  5. nie nak buat la nanti kalau ada masa hehe

    ReplyDelete
  6. okay..berguna ni. nanti akak cuba ya

    ReplyDelete