Bukan Semua Kita Boleh Kongsi - Dayang Deno

9.11.13

Bukan Semua Kita Boleh Kongsi


Ternampak post salah seorang rakan FB

now i'm "alone" di rumah

Nampak tak mana silapnya? Dia beritahu sekarang dia bersendirian di rumah! OMG! Bahaya betul tindakan adik ni.. Sekarang ni bukannya selamat.. Dalam tv pun ada warning.. bukan semua perkara kita boleh kongsi dengan semua orang

Siap ada drama pendek lagi bagaimana seorang wanita dirompak sebab kes macam ni la.. Semua perkara dikongsikan sampai yang tak patut pun dia buat, tak pasal-pasal kena rompak.. Bahaya kan?

Jadi, berhati-hatilah kita semua ya.. Happy blogging^^


p/s: berkongsi biarlah berpada-pada.. better kongsi gambar makanan daripada kongsi kita bersendirian kat rumah


8 comments:

  1. Mmg betul tu.. up date status lokasi pun kdg2 boleh jadi merbahaya..

    ReplyDelete
  2. ish3... duduk seorang di rumah pn beritahu kt fb...kn bahaya...
    bgtahu kita kt mana pn bahaya, nak2 lagi klau kta bgtahu kita tkda kt rumah...smua orang bleh baca...

    ReplyDelete
  3. Tu lah . Tak patut benda2 macam tu nak share kat orang nnti macam2 boleh berlaku

    ReplyDelete
  4. Betul sgt2. Dulu vee pun ada ulaskan benda ni kat blog. Bkn stkat tu je, org nak pergi bank smua tu pun bahaya bla bgtau. Senang2 je prompak cari pastu rompak. Huhu.

    ReplyDelete
  5. kadang2 dorg ni xpk..post suka2..tp ada bnda yg mmbahayakan

    ReplyDelete
  6. yup, betul tu. tapi sekarang ni semua main kongsi je apa yang dia orang rasa, ingatkan dunia ni selamat sangat.

    ReplyDelete