Petanda - Dayang Deno

21.11.13

Petanda

2-3 hari ni setiap hari hujan.. Hujan dari pagi sampailah malam..
Ini tandanya telah tiba musim bah di pantai timur.. Semalam hujan lebat berserta guruh dan kilat. Masih rasa sejuk walaupun dah selimut guna selimut tebal

Pagi tadi air pun macam ais! Sejuknya sampai ke tulang! Kepada adik-adik di luar sana, musim musim hujan ni, jangan mandi di pantai sebab laut sangat bergelora.. Abah deno pun pesan jangan bersantai  di pantai musim hujan ni....


p/s: hujan baru berhenti....

22 comments:

  1. memang sejuk..akak dok dalam lab ni dah menggigil padahal dah pakai stokin..huhu... btw, singgah cni & isi tabung...*wink

    ReplyDelete
  2. aha.. skrg ni musim hujan.... ribut pun kuat.... tak berani nk jln2 tpi pntai..
    http://cercitertashaqisha.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. sekarang ni selalu hujan, duduk kat rumah je.
    tak pergi mana - mana.

    ReplyDelete
  4. aah deno kat sini pun hujan
    bez je..sejuk

    ReplyDelete
  5. sekarang memang musim hujan dear...jangan main hujan..nanti demam tauk..:)

    ReplyDelete
  6. Dah nak start musim angin monsun kat pantai timur kan ?

    ReplyDelete
  7. Sini pun hujan juga Deno tapi confirm la pantai timur lg heavy load kan..

    ReplyDelete
  8. jauhi pantai musim hujan ni... betul tu...

    ReplyDelete
  9. semalam saya tidur sejuk sangat...hari2 lepas takde sejuk macam tu...tapi kat sini tak hujan pun..hmm

    ReplyDelete
  10. Betul tu :) sekarang musim hujan,kat sini pun baru berhenti ^^

    ReplyDelete
  11. Hmm , mmang camtu . Bila cuti skolah jek Hujan , Bila skolah tak Hujan plak :P

    ReplyDelete
  12. mmg dah tiba dah musim hujan dan akan bnjir... mmg get ready bg yg dok dkt dgn sungai..

    ReplyDelete
  13. Musim tengkujuh sudah bermula.. :)

    ReplyDelete
  14. take care deno..pesan kat adam khaleef jgn main hujan ye

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum Hidayah....

    Tengok entry nie yer...

    http://acikidah.blogspot.com/2013/11/acikidah-menang-doodle.html

    TQVM.. :D

    ReplyDelete
  16. DENO DUK MANA? SAYA BARU BALIK DARI KUALA TERENGGANU.. 3 HARI DI SANA.. HUJAN JE..

    ReplyDelete
  17. tulah, kat utara ni pun hujan hari2... tapi takdelah lama2 sangat, kejap hujan kejap mendung dalam sehari tu ^^

    ReplyDelete
  18. ye.. sejuk sngt masa saya duduk kat kelantan minggu lepas. Tengah hari pn sejuk.

    ReplyDelete