Raja Syahiran, Rakyat Malaysia Pertama Berjaya Lepasi Ujibakat "Britain Got Talent" - Dayang Deno

21.11.13

Raja Syahiran, Rakyat Malaysia Pertama Berjaya Lepasi Ujibakat "Britain Got Talent"

Raja Syahiran, seorang pemuda yang sangat berbakat! Mungkin namanya tak begitu dikenali sepert artis-artis terkenal di tanah air kita, tapi sebenarnya Raja Syahiran merupakan rakyat Malaysia pertama yang terpilih untuk melepasi peringkat pertama ujibakat program realiti terkenal "Britain's Got Talent"!

Britain's Got Talent ialah satu rancangan realiti mencari bakat luar biasa yang diadili oleh juri terkenal iaitu Simon Cowell, Alesha Dixon, Amanda Holden dan David WIllioms. 

Raja Syahiran yang berusia 20 tahun mempunyai bakat meniru suara seperti "Chipmunk" dan juga dapat membuat bunyi "beatbox"! Awesome!



Pergghhhh.. Bakat yang jarang-jarang dimiliki^^ Cayalah! Semoga Raja Syahiran akan melepasi ke tahap seterusnya dan menjadi peserta akhir :)



p/s:  Raja Syahiran juga merupakan pemenang pertandingan bakat JOHARA pada tahun 2012


19 comments:

  1. Wow !! Bangge jadi rakyat Malaysia .. eheh !

    ReplyDelete
  2. memang sangat berbakat..semoga dia lebih maju dan berjaya..:)

    ReplyDelete
  3. memang hebat dia ni.. menang bakat johara last year kot. hehe

    ReplyDelete
  4. comel raja syahiran tu senyum..haha

    ReplyDelete
  5. haha i know him.
    kami sama universiti sama course but not in the same class.
    Dia handsome + talented :)
    Haha.

    ReplyDelete
  6. boleh tak akak pandang lain deno...ihikss..comel juga mamat ni, nak cari kat youtube lah kalau ada video audition britain got's talent dia...

    ReplyDelete
  7. Semalam baru tengok american got talent. Suka tengok perembahan magic dengan bayang2. :)

    ReplyDelete
  8. macam mana dia dapat uji bakat untuk show ni? dia belajar di uk ke?

    ReplyDelete
  9. terkagum dengar dia buat bunyi chipmunk tu

    http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/11/vivix-shaklee-ikhtiar-murah-sakit-kronik.html

    ReplyDelete
  10. Waaaa.. Sampai ke sana mencuba nasib...

    ReplyDelete
  11. Tahniah kpd beliau.. semoga terus berjaya.. :)

    ReplyDelete