Santai Nasi Daun Pisang - Dayang Deno

18.11.13

Santai Nasi Daun Pisang

Setelah beberapa bulan tak pekena nasi daun pisang, akhirnya tadi dapat juga makan nasi daun pisang bersama family^^


Sekarang ni susah nak cari restoran yang sedia nasi atas daun pisang betul, biasanya atas "pinggan berbentuk daun pisang"

Special nasi daun pisang ialah nasi lebih jadi lebih sedap dengan aroma daun pisang..^^


p/s: deno suka keropok papadom



22 comments:

  1. betul tu memang susah nak jumpa sekarang makan atas daun pisang..:)

    ReplyDelete
  2. Dekat PJ ada satu femes. ni kat mana?

    ReplyDelete
  3. waaah ~
    sedapnya :D
    tapi sekarang ni memang susah nak cari orang yang hidang nasi dengan daun pisang.

    ReplyDelete
  4. alamak aih.. zam sejak tgk neha peserta masterchef au tu, teringin nak makan nasi ats daun pisang ni.. huhu
    betul.. bnyk restoran guna pinggan bentuk daun pisang.. tak real lahh

    ReplyDelete
  5. Ermmm...seronoknya makan nasi daun pisang... sy pn suka kropok papadom...sedap d mkn dn..gn nasi mahupn d mkn bgitu sj.

    ReplyDelete
  6. dah lama tak mkn mcm nie,dlu boleh mkn mcm nie time deepavali kat rumah jiran..oh btw sye klik iklan nuffnang awak yee

    ReplyDelete
  7. agak susah nak cari kedai daun pisang biasanya kedai mamak jer...

    ReplyDelete
  8. aduh..teringat pada nasi kandar kat bangsar..pakai daun pisang juga.hehe

    ReplyDelete
  9. BIASA NASI LEMAK JE BUNGKUS DENGAN DAUN PISANG.. TAK PERNH LAGI MAKAN NASI PUTIH BERALAS DAUN PISANG..

    ReplyDelete
  10. Wah sedapnya.. dh lama sy x makan beralaskan daun pisang mcm tu.. mmg best :)

    ReplyDelete
  11. wah.. sedap nih.. lama tak pekena nasi lemak daun pisang...

    ReplyDelete
  12. skg die da xpki daun pisang tp pinggan yg mcm daun pisang tuh hehe

    ReplyDelete
  13. nmpk sedap hihi lgi sedap kalo isi ayam die byk :D

    ReplyDelete
  14. kunjungan perdana, salam persahabatan

    ReplyDelete
  15. bau wangi je nasi bila letak atas daun pisang..nyum2..

    ReplyDelete
  16. lagi sedap klu daun pisang tu dilayur atas api , pastu buat bungkus nasi . jadi rasa daun pisang tu masuk kat nasi ... nyam nyam ...

    ReplyDelete