Tak Bertanggungjawab! - Dayang Deno

17.11.13

Tak Bertanggungjawab!

Deno di perpustakaan .. Meja deno ada beberapa buku dan salah satunya ialah buku cara nak buat felt. Sebelum on laptop nak tengok dulu apa kandungan buku tu kan.. Tiba-tiba deno jumpa ini!


Pembalut gula-gula! Mula la diri ni rasa nak marah dan geram! Takde tanggungjawab langsung! Sedangkan tong sampah dekat je, punya la malas nak buang sampah kat tempat sepatutnya!

Inilah dikatakan orang yang tak bertanggungjawab! Kalau hal kecil macam ni pun tak boleh nak buat, apatah lagi hal lain.. Benci orang macam ni!


p/s: tak suka orang buang sampah di merata tempat!



13 comments:

  1. Haih teruk betul orang sekarang .. Apa yang susah sangat , buang je lah sampah

    ReplyDelete
  2. Hehe..emi pun selalu jumpa kulit gula2 kat celah buku kat library. Kat library univ emi, takde tong sampah dalam library. Mmg tak blh bawak masuk makanan pun dlm library..kalau kertas2 yg tak guna, selalunya ada cleaner yg akan bersihkan tiap hari. Rasanya mmg tak de tong sampah kot. sbb tak pernah nampak pulak.

    ReplyDelete
  3. memang tak de kesedaran sivik langsung org2 mcm ni!

    ReplyDelete
  4. Ingatkan orang buang sampah merata-rata tu dekat lantai dan meja je.. yang ni jadikan penanda buku pulak.. memang first time tengok.. hmm.. zaman sudah maju.. siapa laa yang malas sangat tu sampai buat mende camtu..

    ReplyDelete
  5. teruk betul. Hormatlah sikit,orang lain pun guna juga.

    ReplyDelete
  6. same la, CP ade kawan yang macam tuh, dalam kelas selit kat kerusi or meja, kat dalam bas kat kerusi bas...dah nasihat tapi macam tak jalan...baik tuh baik dah tapi perangai selit menyelit nih sangat lah tak digemari !

    ReplyDelete
  7. Betul tu kak ... Ada ke selit sampah tu kat helaian buku -,,-

    ReplyDelete
  8. itu olang tala ada kededalan sivik aaa

    ReplyDelete
  9. erk, ada juga manusia begini.. hinshhh

    ReplyDelete
  10. dulu memang tak faham kenapa ada yang tak boleh buang dalam tong sampah. tapi sekarang ni dah boleh terima haha. tak bermaksud rela. jadinya selalu mengingatkan kawan2 dengan "my own action". diorang pon segan lepas tu.

    ReplyDelete
  11. haish! buang sampah pun malas...kalau malas nak buang masa tu simpan la dulu dalam poket ke beg ke...balik rumah buang la dalam tong sampah...ni sampai celah2 buku pon nak buang..orang nak baca buku tu pon tak selesa...asyik jumpa pembalut gula2 je....

    ReplyDelete