Mask

Tips Selesa Pemakaian Mask

December 16, 2013,14 Comments

Mask? Lemas pakai mask?


Tak ada lemasnya pakai mask tu.. Kebanyakan alasan lemas, tak selesa, rimas dan sebagainya...

Sebenarnya penting mask ni, lebih-lebih kalau ke hospital yang banyak penyakit.. Ok deno nak share tips nak selesakan diri apabila kita memakai mask :)

1- pakai mask dengan cara yang betul
2- bernafas dengan tenang
3- selesakan diri dengan mask
4- jangan fikirkan tentang mask, anggap je kita tak pakai mask..
5- jangan difikirkan tentang rimas dan lemas.. buat macam biasa.. 


p/s: apa yang penting? stay cool....


You Might Also Like

14 comments:

  1. geng rumah kite ni , kalau beli mask .. memang hilang la .. :/ dorang tak reti jaga .. lepas aje guna , letak merata-rata .. hadooiii !!

    ReplyDelete
  2. Topeng yg cik Dayangdeno pakai tu cantik lah. Haha. Memang selesa...

    http://inibelogabey.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Salam Deno...agak lama x singgah di sini...moga Deno sihat n ceria selalu...pasal mask tu...sebab tak biasa pakai...tu yg rasa lemas...klu hari2 pakai...ok je kut...

    ReplyDelete
  4. Mmg betul.. kesihatan wajib diutamakan..

    ReplyDelete
  5. canggihnya mask ni, ada design lg

    ReplyDelete
  6. Huhu miza kalau pakai mask nanti hidung ni rasa macam letih. tak tahu la kenapa >.< Nanti matanya entah cepat gatal. Lepas tu buka, then pakai lagi. Tu kalau pakai terlalu lama ^^" hehe

    ReplyDelete
  7. amal ingtkn mask yang pkai kt muka time malam2 tuu.. hehehe
    amal singgah sini

    ReplyDelete
  8. wada memang rimas kalau kena pakai mask.
    dapat-dapat pulak kalau wada seorang je yang ramai dalam ramai-ramai.
    memang kena tanggal jawabnya.
    ;)

    ReplyDelete
  9. Selalu tak selesa bila pakai mask .. rasa nak tanggalkan je bila pakai .. tips yg bergunalah :)

    ReplyDelete