January 2014 - Dayang Deno

30.1.14

Happy Chinese New Year 2014
January 30, 2014 8 Comments
Dam dum dam bunyi mercun!! ^^




p/s: cuti-cuti ada pergi mana tak? ^^


Reading Time:
On And Off
January 30, 2014 14 Comments
On and off... Tadi badan kembali hangat..


Dalam minggu ni ada ala dalam 3-4 kali demam. Tapi ianya on and off. 

Petang tadi okey siap main badminton dengan anak buah dan kakhanna. Siap melompat-lompat lagi... Bila malam mula la rasa macam kurang sihat... Harap demam on and off ni tak lama...


p/s : take care everyone :)

Reading Time:

29.1.14

Even Batuk
January 29, 2014 12 Comments
Pagi tadi sarapan bersama kaklong dan kakhanna di Teh Tarik Place, The Curve . Then hantar kaklong kat office sebelah tu je.....  Lepas tu, shopping barang dapur di Tesco..

Keluar dari Tesco dah tengahari, cuaca pun panas. Walaupun batuk, tekak teringin nak makan aiskrim!!!


Nak perisa favourite tapi tak ada, hanya ada vanila. Even deno tak suka flavour vanila, terima seadanya sebab tekak teringin benar nak aiskrim! Duk syok makan aiskrim sambil batuk-batuk... Hahaha.. Bila cuaca panas macam ni.... walau batuk aiskrim tetap dihatiku.... Eceh :p


p/s: pejam celik pejam celik next week nak balik ganu dah......... ^^ 


Reading Time:

28.1.14

Life Without Limits
January 28, 2014 10 Comments
 "Nothing is impossible when you have faith"

Nick Vujicic

idol  inspiration love 

I always inspired by this man...
Always being positive ..Positive attitude & thought is a powerful thing :')


p/s: Alhamdulillah..Praise is to Allah...Despite of suffering from SLE disease, I am blessed for having such a loving & supportive family.Thank you Abah, Ma, KakLong , KakNgah, KakObie & KakAna...

Reading Time:
Akhirnya Kami Bertemu
January 28, 2014 13 Comments
Selepas AyuCandy, bf deno di SMKSS termasuk juga Lina. Dah lama kami plan nak jumpa tapi asyik tertangguh sebab masing-masing ada hal. 

Tadi deno sms lina, dia pun free.. Apa lagi, dari Damansara terus ke Cheras jam 9malam tadi... OMG! Akhirnya kami bertemu setelah beberapa tahun tak jumpa!!!! ^_^

deno and lina

Banyak yang kami bualkan. Kan best kalau AyuCandy, Leen dan Madie ada sekali dengan kami, barulah lengkap besties zaman sekolah menengah :) Tapi itu la kan, masing-masing dah kerja dan ada komitmen. Ohhhh rindunya kenangan kami dulu di SMK Sultan Sulaiman!!! :')


p/s: oh ayu.. bila agaknya kita dapat jumpa ya awak ... i miss you so much! :')


Reading Time:

27.1.14

Tempahan : Full Edit & Design Anak Mama Sihat
Sehari Di Johor Bharu
January 27, 2014 10 Comments
Fuh penat..

8malam semalam sampai Johor, 8malam tadi sampai Damansara semula. Sehari di Johor Bharu, ikut kaklong ada hal di sana. Semalam bemalam di Bayu Marina Resort. 

Sementara kaklong  buat kerja, deno macam biasa jadi "pengasuh" anak-anak buah.... Apa lagi budak-budak kalau tak main air tak sah kan.. hihi :p




Geram cikcu ni nak join sekali tapi tak sihat. Tengok dan guard je la budak-budak ni ...Sampai rumah tadi, tak rehat terus bersiap-siap buat CAPD... penat pun kena buat juga kan, sabo je la, huhuhu..


p/s: batuk dah kurang sikit lepas telan cecair Woods


Reading Time:

25.1.14

Better
January 25, 2014 8 Comments

Dua-tiga hari tak sihat..

Tak pernah kalau demam, demam macam tu je.. Mesti sekaligus dengan batuk dan selesema. Penyakit 3 beradik tu mesti dapat.

Alhamdulillah demam tak melarat sangat, demam dah kurang kesan daripada ubat. Lega sangat-sangat suhu badan tak cecah 40 :) Abah kat Terengganu pun dah bimbang bila deno cakap demam ... Hehe.. Untuk tahun 2014, inilah first time tak sihat..

Terima kasih semua yang mendoakan deno :) Deno sayanggggg korang ^_^


p/s: alhamdulillah ^_^


Reading Time:

22.1.14

Kan Dah Cakap
January 22, 2014 13 Comments
Semalam sakit tekak.. Deno dah agak itu permulaan kepada tak sihat. Bangun pagi tadi dah demam dengan selesema..... Aduhaiii....

Badan rasa sangat-sangat lemah pagi tadi. Kepada berat, then rasa sejuk sangat-sangat... Sejuk sampai berbungkus je pagi tadi.. Then makan Paracetamol, baru okey sikit.

Sekarang masih demam cuma tak teruk macam pagi tadi.. Selesema belum kurang, dari tadi duk bersin dan srooootttt je. Cuma satu je yang bagus, sakit tekak semalam dah hilang :)


p/s: dah okey sikit

Reading Time:

21.1.14

Dah Mula Dah...
January 21, 2014 20 Comments
Pagi tadi dah rasa tak sedap tekak.. 
Perit rasa tekak ni, menelan sangat tak selesa.. 
Dah mula dah datang sakit tekak, permulaan kepada penyakit... 
Nak cari Strepsiles, nak legakan sakit tekak ni...
Harap-harap sakit tekak tak melarat 
Sebab kalau melarat nanti habis dengan demam batuk selesema..


p/s: cari ubat sakit tekak :p


Reading Time:
It's For Our Own Good
January 21, 2014 18 Comments

Deno buat tempahan doodle ibu dan anak tadi...

Teringat kat my mum, kali ni lama pula deno berjauhan dengan ma. Biasanya tak lebih dari dua minggu, tapi kali ni dah hampir sebulan stay kat sini,rumah kaklong^^ Ini pun sebab abah bagi "greenlight", biasanya abah susah nak bagi deno pergi mana-mana dalam tempoh lama sebab deno mudah jatuh sakit tiba-tiba...

Ma abah sangat risaukan deno, kalau keluar dengan kawan pun sangat-sangat risau. Mungkin sebab kesihatan deno nampak baik, abah benarkan... :) Dah 2 kali abah "pos" air dialisate CAPD dari Terengganu ke Kuala Lumpur. Deno kira kan..... total air ubat tu 19 kotak bersamaan 228kg ubat! Thanks abah! ^_^

Hmmm, deno susah nak pergi tempat jauh.. Deno teringin sangat ke Mekah, insyaallah satu hari nanti nak sampai juga ke sana jika kesihatan mengizinkan, deno tahu kalau nak ke sana banyak prosedur perlu buat sebab masalah kesihatan deno. Sometimes rasa down sebab banyak perkara tak boleh buat tapi deno selalu sematkan dalam diri : "setiap yang berlaku pada deno ada hikmah di sebaliknya"

Lepas nangis, tarik nafas, then akan rasa lega balik, i'm okey :')


p/s: Allah takkan membenarkan sesuatu terjadi kepada kita melainkan ianya untuk kebaikan kita sendiri :')


Reading Time:

20.1.14

Bersantai Di Red Box
January 20, 2014 9 Comments
Semalam, my sis, deno dan anak-anak buah bersantai di Red Box, The Curve. 

Dah 2-3 hari anak-anak buah bising nak pergi karaoke.. Lagi-lagi Aina yang setiap hari tanya bila nak ke Red Box, jadi semalam kaklong pun free. Apa lagi, dapatlah ke sana semalam :)


Seronok bersantai sambil menyanyi.. Yang stress pun dapat hilangkan stress sama^^ Macam-macam lagu, dari lagu perlahan ke lagu rancak, then perlahan balik, pastu rancak.. Paling best dengar kaklong nyanyi, fuh dah macam Celine Dion kaklong.. hihi^^


Deno? Deno suka... Sama jugak macam kaklong, i love Celine Dion... :p

"i can read your mind.. and i know your story..." Ohhh deno suka lagu That's The Way It Is! :) Sampai ingat lirik dia... hehe




p/s: sekali sekala pergi karaoke seronok juga kan :)


Reading Time:
Lunch Hari Ini
January 20, 2014 7 Comments
Hari ni lain menu lunch... Anak buah balik sekolah dah lapar sangat, jadi cara nak cepat makan ialah dengan mcD delivery.. Hari ni deno dan anak-anak buah lunch dengan mcD. Sekejap je order sampai rumah :)

Amca yang tidur tadi, terus dia bangun dengar "mcD".. hihi, budak-budak pantang dengar mcD :p


Kelakar betul Amca, dengan mata kuyu baru bangun tidur, dia makan laju. Deno pun tergelak tengok dia makan, laju betul. Sekejap je habis. Cikcu pun sama dengan Amca, makan McChicken ~



p/s: lunch dengan mcD :p


Reading Time:
Penat Sangat Agaknya
January 20, 2014 6 Comments
Anak buah, Amca ni bila balik sekolah jarang sangat tidur. Penat pun dia tak tidur, susah nak rehat. Lincah betul. Ada je perkara dia buat, tak boleh duduk diam... Kalau duduk diam pun tengok kartun

Tapi hari ni, balik dari sekolah dia tidur ~


Tadi tiba-tiba senyap je dia... Rupa-rupanya amca dah krossss...

He suprised me! Tak pernah pun tidur lepas balik sekolah. Agaknya terlalu penat la tu...Dah beso dah amca, walaupun baru darjah satu, panjang betul cikcu nengoknya.. hihi :p


p/s: lena betul tidurnya

Reading Time:
Tempahan :  Full Edit & Design Princess Rania
January 20, 2014 10 Comments
This blog is belong to my Lupus friend, kak rohafiza :) Rania pula ialah anak kepada kakfiza, comel sangat Rania!! Kakfiza pun orang Terengganu tau, sama macam deno. Ops lupa, kakfiza ni Timbalan Presiden PSLEM Terengganu! ^_^


Personal Blog
Full edit and design
Theme : Purple, pink and white
Link : http://raniaeryna.blogspot.com

COPYRIGHT© DayangDeno
Kepada yang berminat boleh membuat tempahan di
Email : pinky_deeno@yahoo.com


p/s: thanks kakfiza sebab percaya dayang ^_^


Reading Time:

19.1.14

Dah Macam Kawan Sekolah
January 19, 2014 9 Comments
Deno dapat SLE ketika berumur 10 tahun, ketika sebaya anak buah sulung (Sarah Aina) sekarang. Kami dah sama tinggi! :') 

Deno pernah baca kalau seseorang pesakit mengambil ubat steroid sejak kanak-kanak, dia takkan besar. Deno ambil steroid sejak berumur 10 tahun sampai sekarang, so.... this is me! Dah macam kanak-kanak ribena walaupun dah 24 tahun! Hihi :p

Kalau deno dan dia tengah berkejaran dalam rumah mesti kaklong cakap :"haaaa.... tengok makcik dengan anak saudara main kejar-kejar.... dah macam kawan sekolah!"

Sampai sekarang kami memang rapat. Semua anak buah rapat dengan cikcu. Agaknya sebab badan cikcu yang kecik, diaorang ingat cikcu pun budak-budak yang boleh dibuat geng! hahaha.. Tapi jangan main-main kalau cikcu marah siap dia!  :p


p/s : kadang-kadang kena buli jugak dek anak buah adehh


Reading Time:

18.1.14

Trip Dialisate Kali Kedua
January 18, 2014 5 Comments
Deno continue stay sini sampai bulan depan... hihi,  awal bulan depan baru balik Terengganu!^^ Stok dialisate CAPD dah berkurang, jadi semalam dah report kat abah. Kira hari dan berapa bag air ubat tu, then abah poskan kotak ubat tru bas :)

Total air dialisate abah pos ialah 46 bag bersamaan 8kotak iaitu 92kg dialisate !!! Cukup-cukup sehingga awal bulan dua bekalan CAPD :)

Ini kali kedua bekalan ubat dipos menggunakan bas^^ Sampai dah kenal dengan abang bas SANI tu, abangdin. Dia baik sangat, senang berurusan. Sebelum bas sampai dia dah call awal-awal supaya kaklong dan abanglong dapat tunggu di bus station.

Macam ni la deno, pergi mana-mana mesti bawa bekalan dialisate ni... :)


p/s: CAPD dibuat 4 kali setiap hari.. diulang setiap hari...! dah nak masuk 14 tahun buat CAPD :p


Reading Time:
Bersantai Di MPH
January 18, 2014 5 Comments
Hari cuti hujung minggu macam ni, memang bosan kalau takde aktiviti.. Semalamkan cuti so temankan my sis, Dayang Hanna jumpa her besties. Sementara tunggu kakhanna, deno dan anak buah (Sarah) bersantai di MPH baca buku ~



Pilih beberapa buku, duduk di satu sudut dan kami membaca..

Deno suka pergi MPH sebab ada banyak buku kegemaran deno, di Terengganu sangat kurang buku-buku yang menarik seperti di MPH. Rambang mata, geram semua buku-buku kat situ.. Biasanya kalau deno pergi KL, MPH adalah destinasi utama bila ke Midvalley..

Mungkin ramai tak tahu salah satu hobi deno ialah membaca :)


p/s: hoyeah! deno stay lebih lama kat sini .. bulan depan baru balik ganu.. hehe :)


Reading Time:

16.1.14

Tomyam Ringkas
January 16, 2014 13 Comments
Malam ini dinner dengan tomyam ringkas


Buat simple sahaja.. Beberapa jenis sayur serta beberapa ekor udang. 

Tomyam bersama nasi lembut panas.. Nasi panas, "siram" pula dengan kuah tomyam masam-masam pedas. Nasi tenggelam dalam lautan tomyam.. Sekali sekali makan nasi lembut dengan kuah tomyam banjir, sedap juga walaupun ringkas je tomyam tu^^


p/s: tomyam ringkas :)


Reading Time:
Suka Menolong
January 16, 2014 3 Comments
Anak buah, Amir Amsyar suka sangat cuci pinggan mangkuk. Pantang sinki ada isi, mesti dia bising kemudian terus cuci..  Mujurlah sinki tak tinggi sangat...



Amir Amsyar a.k.a Amca suka menolong di dapur.. Cakap saja apa yang berkaitan kat dapur mesti nak tolong. Contoh kalau kita tengah masak kan, dia busy la nak tolong kacaukan lauk tu. Nak tolong letak rencah ke.. Nak tolong potong sayur la, nak tolong buat tu, buat ni... Ada minat dalam bidang memasak.

Katakan kita tak bagi tolong, mesti nak nangis. Jadi kalau apa-apa dia nak buat bagi je buat cuma kena perhatikan supaya dia tak cederakan diri.. 


p/s: Amca baru masuk darjah 1 tahun ni ^^


Reading Time:
Angin Kencang Laut Bergelora Berterusan Sehingga Isnin
January 16, 2014 4 Comments
Angin kencang dan laut bergelora tahap kategori ketiga yang melanda perairan Kelantan, Terengganu, Pahang, Johor Timur, kawasan pedalaman Pantai Barat dan Kudat di Sabah, Labuan dan Sarawak dijangka berterusan sehingga Isnin depan. 

-gambar hiasan-

Menurut kenyataan Jabatan Meteorologi Malaysia hari ini, angin kencang Timur Laut dengan kelajuan dari 60 kilometer sejam (km/jam) dan ombak melebihi 5.5 meter itu berbahaya kepada semua aktiviti pantai dan perkapalan termasuk perkhidmatan feri.
Angin kencang dan laut bergelora kategori kedua yang melanda perairan Sandakan di Sabah juga akan berterusan sehingga Isnin depan dengan keadaan angin kencang yang bertiup antara 50 hingga 60 km/jam serta ombak setinggi 4.5m. 
Keadaan juga juga ]bahaya kepada bot-bot kecil, rekreasi dan sukan laut. Angin kencang dan laut bergelora tahap kategori pertama juga akan berterusan sehingga Isnin di kawasan perairan Tawau, Semporna dan Lahad Datu di Sabah dengan kelajuan angin 40 dan 50 km/jam serta ombak mencapai ketinggian 3.5m.
Sumber

...............................................................................................


#musim-musim hujan sekarang perlu jauhi pantai.. sangat-sangat bahaya lebih-lebih lagi dengan angin kencang.... biasanya deno takkan ke pantai kalau musim hujan, memang abah larang sangat-sangat

p/s : macam mana keadaan ganu  kita ya... dah 2 minggu deno tak balik.. huhu

Reading Time:
Anak Buah Baru
January 16, 2014 4 Comments
Sekarang deno ada tambahan "anak buah"...

bersantai selepas main

Bukan 2 orang je sekarang ni, tapi 5 orang "anak buah" 

Dah jadi macam anak buah sendiri, Adam, Hariz dan Nia... Diaorang anak kepada bestfriend kaklong, kaklong tu pula rumahnya betul-betul depan rumah kaklong (bertentangan), jadi hari-hari la budak-budak ni datang main sini...

Deno pun diaorang panggil cikcu.. Hihik^^ Seronok juga, bertambah budak-budak..... ^_^


p/s: baru balik rumah budak-budak tu.. itu pun abangpuyus call.. haha :p


Reading Time:
1st Mini Giveaway by Ainim Rashihah
January 16, 2014 14 Comments
Buat pertama kalinya, blog ini menganjurkan giveaway sempena menghargai para pengikut dan juga pembaca blog Ainim Rashihah. Sebagai salah satu usaha untuk menghargai sokongan kalian semua, Ainim nak adakan giveaway pertama blog ini.


Semua orang boleh sertai giveaway ini, tapi kenalah ikut syarat-syarat berikut:

1. Follow blog Ainim Rashihah, Add To Circle Google+ Ainimsuju, Follow Twitter Ainimsuju dan Like Fanpage Blog Ainim Rashihah
2. Buat satu entri bertajuk 1st Mini Giveaway by Ainim Rashihah
3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
4. Tinggalkan URL entri kalian ke dalam ruangan komen ini.
5. Tarikh tamat giveaway ini ialah pada 30 Januari 2014.

Pemenang akan diumum pada 6 Februari 2014 dan pemilihan pemenang adalah melalui random.org

Reading Time:
Kek Dulu-Dulu
January 16, 2014 16 Comments
Balik ke Damansara, singgah kedai kek dekat dengan rumah kaklong.. Dah lama tak makan kek biasa macam zaman budak-budak dulu...  Teringin sangat, jadi singgah kedai kek jap^^


Kek macam dulu-dulu... Kek yang deno beli ni murah je, RM1.50 setiap keping. Murah kan? Beli empat perisa iaitu pandan, oren, vanila dan coklat :)

Teksturnya lembut dan rasanya super sedap! Bila makan, terkenang zaman kanak-kanak dulu waktu makan kek macam ni. Dulu-dulu mana ada Secret Recipe, kek macam ni la yang my mum belikan bila teringin makan kek berkrim :)


p/s: bila makan kek ni, teringat zaman kanak-kanak :)


Reading Time:

15.1.14

Less Is Much More
January 15, 2014 12 Comments
selfie.. hehe :p
This is me.

Deno suka simple, tak pernah nak cuba makeup sebab tak minat. Deno sejak dulu tak suka makeup, liptip lagi la jauh nak pakai.. Kalau nak keluar just tonyoh-tonyoh bedak sikit kat muka then pakai lipbulm sebab bibir deno memang kering.

Pakaian pun sama. Yes i'm a girl but not too feminin. Skirt tak pernah pakai, lebih prefer jeans, t-shirt dan cardigan. Baju kurung biasanya waktu kelas, kenduri dan semasa hari raya. Gelang? Err paling tak suka pakai hiasan badan seperti gelang dan cincin. Satu saja yang ada pada pergelangan tangan bila keluar iaitu jam :p 

Tudung? Deno palinggggggg suka tudung bawal (tudung segi empat tuuuu). Dulu, kini dan selamanya i love tudung bawal! Walaupun dah banyak jenis tudung keluar, siap ada jenama artis uollss... Tapi i'm not interested with it. Deno hanya selesa tudung bawal, pernah juga cuba selendang panjang tapi..... Tak kena dengan deno, nak tudung bawal jugak.. hehehe... Kasut pula i love wearing sporty shoes ^_^

Ada orang cakap deno ketinggalan zaman, not up to date, not feminin... Tapi deno ada alasan deno yang tersendiri...

Why? Coz for me

Less is much more :)


Reading Time:
Kangkung
January 15, 2014 7 Comments
"Lenggang.. lenggang... lenggang lenggang kangkung..."

Sehari dua ni di wall facebook penuh dengan cerita kangkung, blog pun sama. Di mana-mana ada cerita kangkung. 

Ada yang azam tahun baru nak makan kangkung setiap hari, ada yang nak tanam kankung belakang rumah, ada yang nak buat sandwich guna kangkung, pendek kata semua berkenaan kangkung! Mulanya deno agak hairan tak lama lepas tu barulah tahu kenapa... Ianya berkenaan speech PM kita kan? hihihi...

Kangkung dah jadi fenomena sekarang. Deno rasa dalam Maharajalawak Mega hari jumaat ini mesti ada lawak berkaitan kangkung juga kan? hihi^^


p/s: dalam banyak-banyak sayur deno tak makan kangkung ;p


Reading Time:
Jangan
Salam...

13.1.14

Dapat Baucer
January 13, 2014 16 Comments
Yeay! Dapat baucer ^^


Rezeki dari kaklong!

Emmm agak-agak nak beli apa ek dengan baucer ni kat AEON, nanti boleh la topup sket.. Hmm, nak ke sana mesti waktu kerja, baru la orang tak ramai macam sardin kan.. heheh :p


p/s: rezeki dari kaklong

Reading Time:
Ini Kan Pagi
January 13, 2014 5 Comments
Akibat tidur petang.. Mula dia confuse


Tadi kan, lepas dia mandi dia pelik kenapa kena pakai baju tidur

"cikcu kenapa tak pakai baju pagi, kenapa baju tidur.. ni kan pagi"

Haaaaa dia ingat dia bangun subuh.. Yang cikcu duk geletek cakap-cakap dengan dia agaknya tadi dia ingat dah subuh.. Hahah... ^_^


p/s: macam-macam Amca nih :p


Reading Time:
Bila Papa Skodeng
January 13, 2014 5 Comments
Anak buah, dia tidur lewat petang jadi dia bangun pun dah lewat tadi. Dah bangun, tapi nak pergi mandi dah setengah jam tapi masih tak mandi jugak. Berguling baring kat cikcu ni haaaa....

Puas geletek susah betul nak pergi mandi.. Tiba-tiba papa dia mesej. Deno pun tunjuk mesej tu dia, terus dia naik atas mandi! Pantas betul pergi mandi!

dah siap mandi sebab baca mesej papa

 Al-kisahnya papa tahu sebab papa skodeng melalui cctv dari JB.. Hahahaha...

Sekarang Amca tak boleh degil-degil atau buat nakal sebab papa dapat tengok kat JB sana.. Yang deno nak tergelak tu, punya la susah dia nak mandi tapi bila dia tahu papa tengok dia belum mandi, sepantas kilat dia pergi mandi.

Amca ni dah pandai membaca, mula tu dia tak percaya papa nampak dia. Bila dia baca mesej papa pada cikcu, terus bangun naik atas mandi... Hahaha... Dia ingat orang jauh tak dapat tengok cctv, sekali papa pun nampak ... hahahahaha.. :p


p/s: bila papa skodeng


Reading Time:
Bebola Lembu Menyatukan Kami
January 13, 2014 10 Comments
Ayat Bad la ni ~


Ahaks! Sebenarnya IKEA meatball tuuu... Ini idea si Bad la ni, macam-macam! Hahaha.. Bad ni memang, memang nak kena.. Ayat entah apa-apa, geget baru tahu! Jangan mara ya Bad, nanti jadi "angrybad " kang.. hahaha :p

Ok, al-kisahnya deno hangout dengan bf di UiTM ~ Fatin, Kak azi dan Bad. Meroyan kejap, tak sangka pula dapat jumpa, sebenarnya deno tak expect dapat jumpa sebab kak azi kerja.. Tiba-tiba kak azi call nak jumpa kat IKEA, dia cuti rupanya! Apa lagi, dengan excited bersiap cepat. Sekejap je sampai sebab deno stay kat Damansara :)

fatin, bad and kak azi



Deno banyak gelak daripada makan sebab ketawa dengan diaorang ni. Geram tau suka diaorang suka buat lawak... Apa yang penting?  *bahagia* kan Bad kan :p

Diaorang ni kawan yang banyak support dan menolong dayang di UiTM.. Mereka baik sangat-sangat! Sekarang Bad berkerja sebagai salah seorangproducer di Astro, Kak Azi kerja di Maybank dan Fatin sambung belajar lebih tinggi iaitu ACCA! OMG! Tercapai juga impian fatin nak buat ACCA :)

Semoga persahabatan kita kekal selamanya walaupun kita jarang dapat jumpa.. ^^ 


p/s: till we meet again bestie :)


Reading Time:

12.1.14

Permainan Comel
January 12, 2014 5 Comments
Anak buah beria-ia benar ajak cikcu temankan main mainan rumah kecil dia.. Ikut hati nak buat kerja tapi dia merayu dan buat muka Puss In The Boots, jadi cikcu ni ikutkan je la...

Comel pula permainan yang kecik-kecil ni.. Semua kecil! Geram sampai rasa nak masuk dalam rumah tuuuu.... hihi^^


Mula la cikcu jadi macam kanak-kanak ribena melayan anak buah bermain.. Zaman kita2 dulu mana ada semua ni, kita main masak-masak, pondok-pondok je... heeee


p/s: budak-budak sekarang special betul mainan dia... kan

Reading Time:
Segmen Jalan-Jalan Cari Kawan
January 12, 2014 18 Comments
Mai dekat! Mai dekat! Ni segmen cari kawan, bukan segmen cari jodoh...hehe

Lately ni sally jarang blogwalking sebab sally dalam mood final exam...sebab tak nak hampakan korang...Sally buat satu segmen...sambil korang cari kawan, sally blogwalking...okay tak ni..?

http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/01/segmen-jalan-jalan-cari-kawan.html

Segmen Jalan-Jalan Cari Kawan

Syarat-syaratnya:

  1. Follow blog Sally, Add To Circle Google+ Sally, Follow Twitter Sally dan Like Fanpage Sally
  2. Buat satu entry bertajuk Segmen Jalan-Jalan Cari Kawan.
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.
Segmen ini akan berlangsung dari  12/1/2014 sehingga 22/1/2014 (10pm)

2 orang blogger yang bertuah akan menerima hadiah saguhati (undian melalui random.org)

Reading Time:
Design Terbaru
January 12, 2014 7 Comments

Deno berazam nak improvekan lagi lukisan... Lukisan doodle di atas ialah doodle terbaru deno (semalam baru siap) dengan cara pakaian pun baru.. Rasanya tahun 2014 ni perlu buat lebih lagi.. Insyaallah harap dapat capai azam ini :)

*masih belum pandai buat mata doodle jadi shine bright like a diamond ~


p/s: banyak dugaan awal tahun ni.. 


Reading Time:

11.1.14

Ambil Dialisate CAPD Awal Pagi
January 11, 2014 4 Comments
Abah! Dah 4am!

Kejutkan abah awal-awal pagi, nak ambil air dialisate CAPD yang kakngah "pos" dari Terengganu! Deno dah kira siap-siap sebelum datang KL last week. Total kotak ubat yang bakal tiba nanti ialah 5 kotak. Macam ni lah kehidupan deno, waktu holiday pun mesti buat CAPD! Wajib! Tak boleh skip, nanti boleh sakit. 

Bila ubat ibarat "nyawa".. 

stok dialisate di rumah 




Reading Time:

10.1.14

My Super Duper Awesome, Gorgeous, Amazing And Supportive Doctors
January 10, 2014 3 Comments
Ahaks! :p

Dah lama nak update pasal ni tapi asyik lupa je.. Last year deno ada cerita yang minggu super busy dengan macam-macam kerja nak buat kan. Salah satunya ialah deno ke hospital untuk jumpa doktor-doktor pakar bukan sebagai patient tapi sebagai "cikgu".. hihi^^

Sangat sangat sangat seronok ada doktor yang super awesome, gorgeous, amazing dan supportive!! Ramai tau doktor2 yang sangat amazing di HSNZ! Especially unit rheumatology dan nefrology^^ Hari tu deno ke hospital menjadi "cikgu" kepada doktor untuk mengunakan blog :)

doktor yang sangat supportive dan semangat!

nampak blog PSLEM Terengganu tuuu.......

Sporting sangat doktor, dah macam kakak kita sendiri. Any problem kita boleh terus cakap, tanya apa-apa sahaja doktor mesti terangkan. Semua doktor2 deno membantu dalam menjayakan penubuhan PSLEM Terengganu, terharu sangat-sangat!

Kalau korang tengok kesungguhan semua doktor kat sini kan, boleh menitik air mata sebab boleh nampak keikhlasan semua doktor menjaga, merawat, mambantu dan menyokong kami, their patients.


p/s: sayanggggg doktor!!! :')


Reading Time: