It's For Our Own Good - Dayang Deno

21.1.14

It's For Our Own Good


Deno buat tempahan doodle ibu dan anak tadi...

Teringat kat my mum, kali ni lama pula deno berjauhan dengan ma. Biasanya tak lebih dari dua minggu, tapi kali ni dah hampir sebulan stay kat sini,rumah kaklong^^ Ini pun sebab abah bagi "greenlight", biasanya abah susah nak bagi deno pergi mana-mana dalam tempoh lama sebab deno mudah jatuh sakit tiba-tiba...

Ma abah sangat risaukan deno, kalau keluar dengan kawan pun sangat-sangat risau. Mungkin sebab kesihatan deno nampak baik, abah benarkan... :) Dah 2 kali abah "pos" air dialisate CAPD dari Terengganu ke Kuala Lumpur. Deno kira kan..... total air ubat tu 19 kotak bersamaan 228kg ubat! Thanks abah! ^_^

Hmmm, deno susah nak pergi tempat jauh.. Deno teringin sangat ke Mekah, insyaallah satu hari nanti nak sampai juga ke sana jika kesihatan mengizinkan, deno tahu kalau nak ke sana banyak prosedur perlu buat sebab masalah kesihatan deno. Sometimes rasa down sebab banyak perkara tak boleh buat tapi deno selalu sematkan dalam diri : "setiap yang berlaku pada deno ada hikmah di sebaliknya"

Lepas nangis, tarik nafas, then akan rasa lega balik, i'm okey :')


p/s: Allah takkan membenarkan sesuatu terjadi kepada kita melainkan ianya untuk kebaikan kita sendiri :')


18 comments:

  1. deno ada kat KL??? wah bolehlah kalau akak nak jumpa... sampai bila deno ada sini??? deno nanti akak contact vide FB... rasa nak tempah sesuatu dari deno... ^_*

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya deno ada di kl.. maybe awal bulan 2 baru balik terengganu kak :) insyaallah boleh... contact kat fb xpe kak :)

      Delete
  2. Assalamualaikum deno, sihat ke? comelnya doodle ibu anak ni (",)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam kak shiela, deno sihat cuma sakit tekak sini... terima kasih kak :)

      Delete
  3. insyaAllah deno..satu hari nnti kalau diizinakan Allah mesti deno dapat pergi ke sana :)

    ReplyDelete
  4. betul... Allah tak buat yg tak baik tuk kita... semua yg dtg dari Allah tu baik kan.... be strong my lil sis...

    ReplyDelete
  5. kak deno kuat dari dulu. :) semoga cita cita kak deno tercapai^^

    ReplyDelete
  6. BERAT BENAR DUGAAN ALLAH KEPADA DENO.. TUGAS DENO IALAH REDHA DAN TERUSKAN HIDUP DENGAN MENGIKUTI SEGALA SURUHANNYA..

    ReplyDelete
  7. Akak tau Deno kuat..jadi tabahkan hati ye..kuatkan semangt..senyum..:)

    ReplyDelete
  8. Be strong girl. Each challenge you take, makes you stronger.

    ReplyDelete
  9. In Shaa Allah Deno, kita takkan tahu peluang untuk kita tu muncul bila. Jangan putus berharap ya

    ReplyDelete
  10. In shaa Allah.. mudah2an diberi kekuatan & ketabahan buat deno ye.. aamiin..

    ReplyDelete