Kek Dulu-Dulu - Dayang Deno

16.1.14

Kek Dulu-Dulu

Balik ke Damansara, singgah kedai kek dekat dengan rumah kaklong.. Dah lama tak makan kek biasa macam zaman budak-budak dulu...  Teringin sangat, jadi singgah kedai kek jap^^


Kek macam dulu-dulu... Kek yang deno beli ni murah je, RM1.50 setiap keping. Murah kan? Beli empat perisa iaitu pandan, oren, vanila dan coklat :)

Teksturnya lembut dan rasanya super sedap! Bila makan, terkenang zaman kanak-kanak dulu waktu makan kek macam ni. Dulu-dulu mana ada Secret Recipe, kek macam ni la yang my mum belikan bila teringin makan kek berkrim :)


p/s: bila makan kek ni, teringat zaman kanak-kanak :)


16 comments:

  1. Skg ni pun kalay kat booth ramai g yg jual kek mcm ni kann. Hehehe. Kalau kena yg best. Best jugak

    ReplyDelete
  2. Nampak cam sedap je kek ni.

    Eka pon suka beli kek krim cmni kat pasar malam

    ReplyDelete
  3. ank2 saya skrng pn kalo prgi kedai kek biase beli kek cm nilah. terpikat dngn deko krim nya plus sedp lmbut

    ReplyDelete
  4. ingat kek dulu2... tpi kat tekak akk kek camni manis sgt...

    ReplyDelete
  5. masa kecik2 Nat xsuka makan kek .. dah besar ni baru suka .. dah tua2 ni barulah ada inisiatif nak buat sendiri ..

    tua lah sgt kan ** ^__^

    ReplyDelete
  6. susah nak jumpa kek berkrim mcm ni sekarang kan

    ReplyDelete
  7. emm nyum2..kek icing cmni selalu gak beli...hehe skrg dh mcm2 jenis kek..

    ReplyDelete
  8. lamanya tak makan kek ni. dulu slalu beli bila van roti lalu. haiiih, kenangan sungguh

    ReplyDelete
  9. kadang2 kek yang murah lagi sedap.. indah khabar dari rupa...

    ReplyDelete
  10. eee..deno buat akak laparlah. hahaha

    ReplyDelete
  11. Kalau kat johor bukit indah mana nak cari ek? I'm cravingggggg for this cake

    ReplyDelete